Destinatii

Capitale din Balcani (7): Surprinzatorul Skopje si atractiile acestuia

In ciuda numarului redus de turisti si a situatiei economice incerte, capitala Macedoniei de Nord, Skopje, te poate surprinde placut! Orasul a fost reamanajat in urma proiectului ,,Skopje 2014,, si se baza pe imbogatirea sa cu obiective turistice clasice, cladiri moderne, o multime de statui, poduri, piete decorate si muzee! Haideti sa aflam ce ne poate oferi capitala Macedoniei de Nord!

#1: Piata Macedonia

Centrul orasului Skopje incepe de aici! In Piata Macedonia se gasesc foarte multe statui, cea mai mare fiind statuia ecvestra a lui Alexandru cel Mare. Desi proiectul de infrumusetare a orasului a starnit controverse, am vazut multi turisti incantati de cele vazute!

#2: Podul de Piatra

Termenul de Kamen Most se traduce in limba romana drept Podul de Piatra. Acest pod traverseaza Vardarul (principalul curs de apa al orasului), facand legatura dintre Piata Macedonia si Vechiul Bazar. Are peste 200 m lungime si 6 m latime. Podul de Piatra este considerat simbolul orasului Skopje, iar stema acestuia apare, de asemenea, pe cladirea Primariei.

#3: Vechiul Bazar

Capitala Macedoniei de Nord are influente turcesti, precum majoritatea statelor din Peninsula Balcanica. Nu trebuie sa fiti atrasi neaparat de shopping pentru a face o plimbare prin zona! Aici veti descoperi atmosfera pitoreasca a orasului Skopje (in turca Uskup), o locatie ,,decorata,, cu umbrele colorate si alei pietruite, ,,la cativa pasi,, de centrul modern al acestui oras!

#4: Podul Artelor

Unde se afla? In Paris? Nu, tot in Skopje! Podul Artelor este, la randul sau, impanzit de statui si se vede foarte bine de pe Podul de Piatra!

#5: Muzeul de Arheologie al Macedoniei de Nord

Multi spun despre Skopje ca este un oras artificial, in care investitiile au fost enorme si ineficiente, insa, cu toate acestea, atractiile turistice ies in evidenta imediat! La tot pasul veti vedea ceva nou, iar Muzeul de Arheologie al Macedoniei de Nord este unul dintre exemple. Nu am intrat, insa am avut ocazia sa il fotografiez.

#6: Fortareata

Denumita simplu ,,Kale,, , aceasta este o cetate istorica a vechiului oras Skopje. Se vede si din centru destul de bine! Nu de alta, insa nu am avut cand sa intru la cetate!

#7: Casa Mariei Tereza

Pe teritoriul Macedoniei de Nord sunt o multime de albanezi! Turci, mai putin! Si pentru ca tot vorbeam de albanezi (care isi arboreaza steagurile pe case), in Skopje se afla Casa Mariei Tereza, o personalitate cunoscuta pentru actele sale caritabile. Langa aceasta casa, am zarit o biserica foarte frumoasa, de culoare aurie.

#8: Poarta Macedonia

Arcul de Triumf al Macedoniei de Nord! Poarta Macedonia seamana destul de mult cu Arcul de Triumf din Paris, prin care este posibil accesul spre Piata Macedonia, cea mai animata zona a orasului!

Asadar, putem spune ca Skopje are multe de oferit (as adauga aici multe biserici si moschei), fiind o capitala balcanica interesanta, cu atractii turistice inedite!

Voi ati vizitat Skopje? Daca da, ati sesizat contrastele?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email