Destinatii

Capitale din Balcani (8): De la Sofia la Veliko Tarnovo

Cu ocazia realizarii acestui articol, imi dau seama ca am vazut toate capitalele balcanice (daca as exclude Pristina, capitala statului Kosovo, recunoscut partial). Stationam in Sofia, capitala Bulgariei, despre care am mai vorbit, dar si in Veliko Tarnovo, care a fost capitala Taratului Vlaho-Bulgar. Intr-o propozitie, vorbim despre doua destinatii turistice importante din Peninsula Balcanica!

As vrea ca articolul acesta sa fie stil slide-show. M-am focusat pe fotografii, tinand cont de faptul ca am stat 30 de minute in Sofia si 20 de minute in Veliko Tarnovo! Acestea sunt ,,avantajele,, unei vacante in care vrei sa vezi multe locuri! Ulterior, iti faci o idee, per total, despre destinatiile care merita explorate, in detaliu!

Obiective turistice in Sofia

Orasul Sofia este usor de luat la pas. Am facut un tur doar prin Piata Alexander Nevsky, unde am zarit multe biserici, institutii, muzee si parcuri, iar obiectivele turistice sunt foarte apropiate unul de celalalt!

#1: Catedrala Sfantul Alexander Nevsky

Am ajuns in Sofia, oras situat la poalele Muntilor Vitosha. Emblema capitalei Bulgariei este Catedrala Sfantul Alexander Nevsky, construita intre anii 1904 si 1912, in stil neobizantin. Detine o cupola de 45 metri (la baza acesteia este scrisa rugaciunea Tatal Nostru, cu litere de aur), dar si un turn de 53 metri. O adevarata bijuterie arhitecturala!

#2: Biserica Sfanta Sofia

La cativa pasi distanta de Piata Alexander Nevsky se afla Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi si importante centre de cult ortodox din Sofia. Numele bisericii nu reprezinta o coincidenta, deoarece aceasta a fost ridicata la indemnul Imparatului Iustinian (exact precum in cazul maretei constructii de la Constantinopol, Hagia Sofia)!

#3: Galeria Nationala de Arta Straina din Sofia

Aici se mai fac confuzii. Sunt, de fapt, doua la numar! Galeria Nationala de Arta si Galeria Nationala de Arta Straina!

#4: Universitatea Sfantul Clement de Ohrid din Sofia

Cea mai veche universitate din Sofia a fost fondata in anul 1888. Este vorba de Universitatea Sfantul Clement de Ohrid, care a fost restaurata intre anii 1924 si 1934.

#5: Cladirea Academiei de Stiinte

Cladirea iese in evidenta prin cupola sa. Academia, care mai detine si o editura proprie, se afla chiar langa Catedrala A. Nevsky!

#6: Camera Sinodala a Bisericii Ortodoxe Bulgare

Se afla exact in zona Pietei A. Nevsky. Din cate am inteles, Patriarhul Bulgariei merge aici.

Lista atractiilor turistice din Sofia este mult mai mare! Asadar, fiecare capitala din Balcani are de oferit cate ceva!

Prin centrul istoric al orasului Veliko Tarnovo

Totusi, pentru cei care vor sa vada cat mai multe destinatii turistice, recomand sa poposeasca in Veliko Tarnovo, insa cea mai buna solutie ar fi sa faceti o excursie aici, direct din Bucuresti! Astfel, veti observa de ce ,,Orasul Tarilor,, este atat de cautat, mai ales de noi, romanii!

Pe scurt, despre Veliko Tarnovo! Cetatea Tsarevets este cel mai important obiectiv turistic din ,,Orasul Tarilor,,. Din centrul vechi se poate admira privelistea asupra zidurilor cetatii si asupra orasului, in general!

De asemenea, Veliko Tarnovo este un oras pitoresc, creativ si foarte accesibil, mai ales ca se afla foarte aproape de Romania! Pe langa toate acestea, Veliko Tarnovo este una dintre cele mai cautate destinatii turistice din Bulgaria!

Si sa nu uitati de suveniruri!

Voi ce capitale din Balcani ati vizitat? Care capitale balcanice sunt pe lista voastra?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email