Destinatii

Croaziera la Clisura Dunarii, din Orsova (10 atractii)

Judetul Mehedinti are un potential turistic imens! In opinia mea, Clisura Dunarii este una dintre cele mai frumoase zone din Romania, iar varianta cea mai buna pentru a admira obiective turistice de top, la granita cu Serbia, o reprezinta croaziera din Orsova. Sunteti curiosi sa aflati de ce am ales orasul acesta? Va explic imediat, ,,la pachet cu 10 atractii,,!

Croaziera la Clisura Dunarii, din Orsova (cateva detalii esentiale)

#1: Croaziera se efectueaza cu doua tipuri de vapoare Danubius. Informatii suplimentare, aici.

#2: Cine doreste, poate opta pentru croaziera cu barca. Toate traseele si tarifele (identice cu cele ale vaporului) sunt disponibile aici.

#3: Este necesara rezervarea? Va recomand sa faceti acest lucru, cel putin cu o zi inainte! Tarifele difera in functie de traseul si marimea grupului dvs. Aici gasiti numarul de contact.

#4: Aici puteti afla traseele si serviciile incluse pe vaporul Danubius.

#5: Recomand traseul complet (despre care vom si vorbi astazi)!

#6: Atentie! In zona nu este semnal si apar interferente (deseori intra roaming din Serbia)! Asadar, cel mai bine ar fi sa inchideti datele mobile, daca nu vreti sa aveti surprize la emiterea facturii telefonice!

Croaziera la Clisura Dunarii, din Orsova (10 atractii)

#1: Golful Orsova

Croaziera a inceput din portul orasului Orsova, iar Golful Cerna (Orsova) este locul in care se intalnesc cele doua cursuri de apa: Cerna si Dunarea.

#2: Tabula Traiana

La mica distanta de Golful Orsova zarim Tabula Traiana, una dintre vestigiile romane importante de la Clisura Dunarii, situata pe malul sarbesc.

#3: Cazanele Mici

Intre daci si romani, intre Traian si Decebal, din Golful Orsova pana in Golful Dubova, intre Muntele Ciucarul Mic si localitatea Mali Strbac, exact la intersectia Romaniei cu Serbia se contureaza Cazanele Mici!

#4: Chipul lui Decebal

Acest obiectiv turistic a devenit celebru, pe buna dreptate! Chipul lui Decebal este cea mai inalta sculptura in piatra din Europa, avand o inaltime de 55 m si o latime de vreo 25 m!

Pe langa investitiile masive ale unui om de afaceri pasionat de istorie (Constantin Dragan), aceasta constructie spectaculoasa este deseori comparata cu Muntele Rushmore din S.U.A.!

Accesul se poate face doar cu barca, iar turistii care vin in Dubova cu automobilul sau cu autocarul fac prima oprire pe pod, pentru fotografii!

#5: Manastirea Mraconia

Tot in Dubova intalnim o manastire amplasata mirific pe malul Dunarii! Este vorba de Manastirea Mraconia, care mai poarta si numele de ,,manastirea de sub ape,,. De aici incepe Golful Dubova. O zona minunata!

#6: Golful Dubova

Intre Cazanele Mici si Cazanele Mari se afla Golful Dubova, despre care pot spune ca este ,,incarcat,, cu privelisti senzationale, insa pensiunile de pe raza localitatii Dubova sunt destul de scumpe!

#7: Cazanele Mari

Intre Muntele Ciucarul Mare si localitatea Veliki Strbac se afla Cazanele Mari, un adevarat spectacol al naturii!

Merita mentionat faptul ca toate aceste unitati fac parte din Parcul Natural Portile de Fier.

#8: Grota Veterani

Fenomenele carstice nu lipsesc nici la Clisura Dunarii! In timpul croazierei, am remarcat doua pesteri (doar exteriorul). Una dintre ele poarta denumirea de Grota Veterani, unde accesul are loc cu barca, fiind amenajat un ponton la intrare.

#9: Pestera Ponicova

Cea mai mare pestera de la Clisura Dunarii! Accesul se poate realiza tot cu barca, insa este putin mai dificil in acest caz, deoarece nu are spatiu pentru imbarcare si debarcare, iar celelalte cai de acces necesita parcurgerea unui traseu mai intortocheat!

#10: Catedrala Romano Catolica Orsova

Bonus! Dupa croaziera, am facut o plimbare prin Orsova, in care am remarcat un obiectiv turistic oarecum bizar din punct de vedere arhitectural! Este vorba de Catedrala Romano Catolica, situata in centrul orasului Orsova!

Daca mergeti la Clisura,

Veti gasi multa natura!

Ori pe cale rutiera,

Ori faceti o croaziera!

Aici este Dunarea,

La contact cu Serbia!

Munti, sculpturi, pesteri si golfuri,

Ce atractii si ce locuri!





Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email