Destinatii

La pas prin Banatul Montan (4 locuri vizitate)

Daca doriti sa va extindeti programul de vacanta la Clisura Dunarii, va recomand o excursie de o zi prin Banatul Montan. Unele locatii sunt cautate de turisti din toata lumea, pe cand altele sunt efectiv pustii! Detalii? Desigur! Astazi ne vom deplasa prin Caras Severin! 

#1: Cascada Bigar

Imi plac foarte mult cascadele, astfel incat am inceput excursia cu o locatie foarte apreciata! Chiar mai mult, The World Geography a nominalizat Cascada Bigar drept cea mai spectaculoasa cascada din lume!

Overrated! Este unica datorita apei bogata in calcar, dar dupa ce am vazut-o am fost oarecum dezamagit. Probabil ca am avut asteptari foarte mari! Nu m-am putut abtine si am facut un joc de cuvinte: It’s not bigger, it’s rather smaller! Am inteles si motivul pentru care Cascada Bigar nu mai ofera acelasi recital! De vina ar fi seceta, desi nu stiu ce sa cred! Imediat dupa ce am ajuns acolo a inceput sa ploua cu galeata!

Oricum, pentru a vedea Cascada Bigar nu trebuie sa faceti eforturi foarte mari! Aceasta atractie turistica este rezervatie naturala, declarata arie protejata si inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita. Traseul este facil. De pe ruta Orsova- Caransebes, virati stanga pe DN 57B si mergeti inainte pana in zona localitatii Bozovici.

Se percepe taxa de intrare doar la Cascada Bigar 2 si la Izvorul Bigar. Cascada se poate admira fara sa platiti bilet, exact pe teritoriul Paralelei 45 nord! Sunt convins ca si cei de la National Geographic Traveler au fost fascinati de aceasta cascada, insa in 2010!

Acum, arata cam asa!

#2: Morile de apa de la Rudaria (Eftimie Murgu)

Cine se incumeta sa vireze la dreapta, de pe DN 57B, spre Eftimie Murgu, pentru a vedea morile de apa de la Rudaria, trebuie sa se gandeasca bine la masina! Traseul este cat se poate de bun pentru carute si utilaje agricole! Zona este aproape pustie, am gasit un restaurant care nu era aprovizionat, iar localnicii se ocupa cu producerea fainii si mai vand cate un suvenir traditional! Peisajul este frumos! Si e liniste! Ici pe colo, zaream cate un turist ca noi!

#3: Cheile Rudariei

Tot aici se afla si Cheile Rudariei! Cum spuneam, este un loc pitoresc! Tara Almajului, care desparte Muntii Semenic de Muntii Almajului, ofera privelisti deosebite!

Banatul Montan merita sa fie apreciat pentru hidrografia bogata (ape, cascade), zonele rurale izolate, cu muntii in fundal, fenomenele naturale si indeletnicirile localnicilor!

#4: Scurt popas in Baile Herculane

La intoarcere catre Eselnita, am facut un scurt popas in Baile Herculane, pentru pauza de masa si o plimbare prin centru. Desi potentialul turistic al acestei statiuni nu este valorificat suficient (cladiri de patrimoniu, atractii turistice), oamenii vin aici pentru tratament sau pentru relaxare!

La nord de Baile Herculane se afla Parcul National Domogled din Valea Cernei, o rezervatie naturala perfecta pentru drumetii si zone panoramice, iar centrul vechi ar fi atras o multime de turisti daca ar fi fost conservat cum trebuie! Din pacate, Romania se confrunta deseori cu lipsa de interes si promisiuni penibile!

Cu toate acestea, avem o tara frumoasa, pe care o promovez cat pot cand am ocazia! Pentru ca Romania merita sa fie promovata!

Voi ce locatii din Romania ati promova?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email