Destinatii

Edirne, ,,Orasul de la Portile Turciei,,

    Unde se intersecteaza Turcia, Bulgaria si Grecia? Pare a fi o intrebare de baraj (precum aria cercului), insa raspunsul se afla in apropierea orasului Edirne! Asadar, astazi facem popas in ,,Orasul de la Portile Turciei,,! Pentru ce este faimos? Merita vazut? Va voi spune imediat cateva lucruri interesante despre Edirne!

Informatii generale despre Edirne

Orasul a fost intemeiat de imparatul roman Hadrian si a fost numit Adrianopol. Intre anii 1365 si 1453 a fost capitala Imperiului Otoman. Tot aici, in anul 1829, a fost semnat Tratatul de la Adrianopol, care se referea la independenta Greciei si Serbiei, liberalizarea comertului maritim (stramtorile Dardanele si Bosfor au fost deschise si permiteau accesul tuturor vaselor comerciale), dar si accesul rusilor la gurile Dunarii.

Simbolul orasului Edirne este Moscheea Selimiye, construita intre 1569 si 1575 de catre Mimar Sinan, la ordinele sultanului Selim al II-lea. Moscheea lui Selim al II-lea a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO in 2011 si este recunoscuta pentru cele 4 minarete egale, fiecare de cate 83 metri inaltime! Stilul arhitectural este islamic si otoman clasic. De asemenea, Moscheea Selimiye are un dom de 43 metri, fiind considerat cel mai inalt din Turcia!

Pe deasupra, intrarea la Moscheea Selimiye este gratuita!

In cazul in care va deplasati cu masina, distanta dintre Bucuresti si Edirne este de 420 km, iar pana la Istanbul sunt inca vreo 240 km.

Impresii despre Edirne

Moscheea Selimiye reprezinta, in mod cert, principala atractie din Edirne, impreuna cu un mic bazar, incomparabil cu Grand Bazaar din Istanbul din doua puncte de vedere: suprafata si fluxul de turisti! Preturile sunt accesibile in Edirne, iar orasul se poate vizita usor!

In fata moscheii sunt si vanzatori ambulanti, unii chiar insistenti! Nu ii bagati in seama! ,,No, thanks!,, Am vazut cum procedau cu turistii! La inceput, spuneau o suma foarte scazuta, apoi schimbau pretul! Primeau si bani romanesti!

Oricum, merita sa popositi in Edirne! Nu ratati Moscheea Selimiye, o incredibila opera arhitecturala! Eventual, puteti da si o tura prin bazar!

Voi ce moschei ati vizitat in Turcia? Se afla si cea din Edirne printre ele?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email