Destinatii

,,O zi cat o vacanta,, (1): Kaliakra, cea mai estica locatie din Bulgaria!

Imi place sa rasfoiesc cataloagele agentiilor de turism. Fiecare pagina te indeamna sa visezi la locul respectiv! Sunt zeci de oferte si sute de atractii interesante, care merita descoperite! In cazul in care esti curios si iti doresti sa explorezi destinatii noi, insa te impiedica ratele bancare sau jobul aglomerat, am gasit o solutie! Am testat-o si mi s-a parut rentabila! Este vorba de programele ,,O zi cat o vacanta,, create de agentia Hello Holidays, care propune turistilor excursii ieftine prin Romania si Bulgaria! Toate sunt excursii de o zi, asadar economisesti bani fara sa te invoiesti de la locul de munca!

Am ales programele ,,O zi cat o vacanta,,!

Deoarece am fost in mai multe excursii cu Hello Holidays, pot spune ca Bulgaria nu reprezenta o necunoscuta pentru mine, insa voiam sa vad gradinile din Balcic. Am tot amanat destinatia aceasta, pana cand am hotarat sa aleg programele ,,O zi cat o vacanta,,! Sunt multe obiective turistice deosebite in Bulgaria, asa ca am ales imediat excursia Balcic si Kaliakra!

Ar fi fost si mai bine daca mergeam in Bulgaria vara, cea mai buna perioada pentru a vedea Gradina Botanica din Balcic! Well, si primavara este frumos, mai ales in contextul in care vara acestui an a fost plina de excursii pentru mine!

Am schimbat leva la iesire din Vama Veche, iar intrarile nu au fost scumpe! Asadar, recomand aceasta excursie, mai ales vara!

Si o sa iti mai spun inca un secret! La Istanbul am vazut doar Marea Marmara, asadar a fost prima data cand am vazut Marea Neagra! Poti sa te amuzi acum! Nu ma tenteaza litoralul romanesc, prefer vacantele active! Circuitele sunt nisa mea!

Am descoperit Kaliakra, cea mai estica locatie din Bulgaria!

Fortareata, cetate, rezervatie naturala sau cel mai estic loc din Bulgaria! Poti sa o numesti cum vrei! Kaliakra inseamna ,,bun adapost,, si este o destinatie spectaculoasa, care face parte din regiunea Dobrogea de Sud sau Cadrilaterul (a apartinut Romaniei)! Din nou, influente turcesti!

Aici, Grigore Antipa a realizat in 1930 o baza de cercetari marine, iar in 1950 a fost instalat un radar militar! Intrarea la cetate costa undeva la 2 euro, pe cand suvenirurile pornesc tot de la vreo 2 euro!

Uite, acum chiar ma bucur ca am facut cunostinta cu Marea Neagra la Kaliakra! Privelistile sunt senzationale, culorile rosiatice ale stancii se afla in contrast cu apa azurie, iar faptul ca locul acesta este inconjurat de o cetate medievala, avand marea in stanga si in dreapta, il face si mai misterios! Bun venit la ,,Fortareata Marii Negre,,!

Asadar, va recomand sa vizitati Kaliakra! Daca va tenteaza ,,Coasta de Argint a Bulgariei,, si sunteti pasionati de fotografie, vreti sa explorati locuri secrete si sa admirati panorame deosebite, ,,O zi cat o vacanta,, e o solutie foarte avantajoasa!

Tie cum ti se pare litoralul bulgaresc? Daca ai opta pentru programele ,,O zi cat o vacanta,, ce obiective turistice din Bulgaria ai pune pe lista?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email