Destinatii

,,O zi cat o vacanta,, (2): Cand sa vizitezi Balcic?

Daca iti pui semne de intrebare cu privire la vacantele in Bulgaria, vin cu o veste buna pentru tine! Bulgaria este o tara care se poate vizita foarte usor si ai nevoie doar de o zi la dispozitie! Iti povesteam in materialul anterior despre ofertele ,,O zi cat o vacanta,, ale agentiei Hello Holidays. Balcic se afla printre destinatiile de top ale acestor programe si vreau sa iti arat ce obiective turistice merita adaugate pe lista! De asemenea, iti voi spune si cand sa vizitezi Balcic!

Informatii generale despre Balcic

  • a fost creat acum 2600 de ani, apartinand mai multor civilizatii: traci (localitatea Kruni) si ionieni (Dionysopolis)
  • a fost teritoriu romanesc (inclusiv Cadrilaterul)
  • din anul 1940 apartine (din nou) Bulgariei
  • atractii turistice: Gradina Botanica din Balcic (cu o suprafata de 35 000 metri patrati, avand peste 3000 de specii de plante) si Castelul Reginei Maria (supranumit ,,Cuibul Singuratic,,).

Vorbim de cifre impresionante! Balcic este o destinatie foarte interesanta, bogata in istorie si cultura, care prezinta multe curiozitati, dar si cateva atractii turistice foarte importante pentru Bulgaria!

Obiective turistice in Balcic

#Gradina Botanica din Balcic

Cea mai frumoasa imagine a Balcicului se oglindeste in Marea Neagra, formand un adevarat covor floral! Gradina Botanica din Balcic (faimoasa pentru florile colorate si plantele sale exotice, indeosebi cactusi) este a doua ca marime din Europa dupa Jardin Exotique din Monaco!

De altfel, Balcic sau ,,perla litoralului bulgaresc,, este supranumit ,,Orasul Alb,, datorita delaurilor din imprejurimi, iar toata zona de tarm poarta denumirea de Coasta de Argint! Adaugam peste acestea un labirint de culori parfumate si susurul unei cascade! Asa am perceput Balcicul! Un mix de culori, miresme, peisaje si multa liniste!

Gradinile din Balcic sunt deosebite, dificil de exprimat in cuvinte! Pozele spun multe si iti recomand sa acorzi atentie acestei destinatii, mai ales daca esti pasionat sau pasionata de fotografie!

Cei mai multi turisti vin sa viziteze Balcic pentru acest spectacol al naturii pe care il ofera Gradina Botanica, la cativa pasi de mare! Din acelasi motiv am optat si eu pentru aceasta excursie, cu Hello Holidays: pentru a descoperi obiective turistice inedite din Bulgaria si pentru a simti influentele culturale turcesti!

#Castelul Reginei Maria

Dupa plimbarea prin minunatele gradini, am facut o degustare de vinuri (gratis) intr-o incapere de langa castel! Cel mai bun mi s-a parut cel de trandafir (simbol pentru Bulgaria), insa nu am cumparat. Aveau o multime de produse traditionale, inclusiv sapunuri parfumate!

Apoi, in timp ce admiram Marea Neagra, am pornit spre Castelul Reginei Maria. In acest labirint din Balcic, se afla mai multe gradini terasate si vile, inclusiv Castelul, care iese in evidenta datorita stilului arhitectural otoman! Minaretele sunt imense pentru aceasta constructie, insa interiorul este destul de simplist! Pe de alta parte, lumea prefera sa exploreze Gradina Botanica, dupa care intra la castel!

Aici se afla cateva camere, scarile sunt spiralate si inguste, mobilierul micut, insa privelistea asupra marii este foarte frumoasa! Asadar, castelul este foarte bine pozitionat si inconjurat de gradini!

Cand sa vizitezi Balcic?

Vara, neaparat vara! Atunci vei surprinde 100% frumusetea gradinilor! Si primavara este o varianta, daca temperaturile sunt peste medie, insa iti recomand sa vizitezi Balcic vara si vei sesiza diferenta!

Tarife Balcic

  • Gradina Botanica din Balcic (8 leva)
  • Castelul (6 leva).

Daca ne rezumam la intrari, Balcic este o destinatie ieftina! Mentionez ca o leva inseamna 2,5 RON. Asadar, o leva este cotata la 0,5 euro. Ceea ce nu am inteles este de ce au facut bilet separat pentru gradini si castel, in conditiile in care trebuia sa cumperi ambele tichete?

Te invit si pe tine sa descoperi farmecul orasului Balcic! Eu am ales ,,O zi cat o vacanta,, si pot spune sincer ca este o varianta rentabila, atata timp cat ai ocazia sa vizitezi Kaliakra si Balcic! Tu ce destinatii din Bulgaria ai lua in calcul?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email