,,O zi cat o vacanta,, (3): Ce sa vezi si ce sa faci in Plevna?

Excursia la Plevna si Lovech a fost o surpriza din partea echipei Hello Holidays, deoarece a cuprins obiective turistice interesante din Plevna si Lovech, iar turistii au fost tare incantati de vizita la Muzeul Vinului, amplasat in Parcul Natural Kaylaka! ,,O zi cat o vacanta,, cu o multime de elemente deosebite: istorie, cultura, peisaje si atractii turistice! De asemenea, am descoperit o parte din gastronomia si traditiile Bulgariei!

Ce sa vezi in Plevna?

#Pana sa vizitati Plevna:

Intre Ruse si Plevna se afla un pod mai puțin cunoscut de turisti. Merita sa faceti o oprire in acest loc! Este vorba de Podul Belenski din Beala, situat pe râul Iantra. Podul are o lungime de 276 m si o inaltime de 12 m. A fost deschis publicului in 1867. Arhitectul acestui pod este Nikola Ficev (sau Kolyu Ficeto), care a realizat mai multe constructii emblematice din Bulgaria, precum Podul Acoperit din Lovech, Primaria orasului Veliko Tarnovo, Catedrala Sfanta Treime din Svistov sau Biserica din Drianovo.

#Daca vorbim de Plevna:

Muzeul Panorama a fost construit in 1977, exact la 100 ani de la eliberarea Bulgariei, cand Romania si Serbia obtineau independenta fata de Imperiul Otoman. Din pacate, Plevna a ramas un oras cu un aer socialist, in care populatia locala coopereaza destul de greu cu turistii. Cu toate acestea, Muzeul Panorama trebuie vazut! Dupa deschidere, el a atras peste 2 milioane de turisti! Intrarea costa 6 leva.

Ce sa faci in Plevna?

#Relaxare in Parcul Natural Kaylaka!

La iesire din Plevna, am descoperit Parcul Natural Kaylaka, un loc perfect pentru relaxare sau plimbari! Peisajul este foarte frumos, iar la cativa pasi distanta se afla Muzeul Vinului!

#Viziteaza Muzeul Vinului si participa la degustare!

Pentru experiente gastronomice iti recomand o atractie inedita: Muzeul Vinului! Interiorul arata precum o pestera, unde se pot gasi peste 6000 de tipuri de vinuri din toata Bulgaria! Asadar, vorbim despre vinuri traditionale! Se fac si degustari, care includ 8 tipuri de vinuri! De asemenea, au foarte multe vinuri de vanzare. A se consuma cu moderatie! Aici, intrarea costa 16 leva (degustare inclusa)!

Dupa ce am ,,experimentat,, mai multe soiuri de vinuri alese, am pornit catre Lovech, insa despre aceasta locatie vom vorbi in articolul urmator!

Tu ai fost in tururi gastronomice? Daca da, unde, mai exact?


Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email