,,O zi cat o vacanta,, (4): Ce atractii am remarcat in Lovech?

Bulgaria este o tara care se poate lauda cu statiunile sale litorale, orase medievale, peisaje deosebite, dar si locuri mai putin cunoscute! Un exemplu ar fi pitorescul Lovech, un oras destul de micut, presarat cu atractii turistice foarte interesante, precum Podul Acoperit sau Fortareata Hisarya! Am remarcat aceasta destinatie in programele ,,O zi cat o vacanta,, de la Hello Holidays, asa ca voi trasa cateva idei despre ce poti descoperi in Lovech!

Impresii despre Lovech

Daca vrei sa combini plimbarile cu o urcare la cetate sau sa faci o serie de cumparaturi si sa admiri orasul de la inaltime, atunci Lovech poate fi o alegere interesanta!

Sunt cateva obiective turistice care merita vazute, dar nu te te astepta la ceva incredibil! Lovech este doar un orasel nedescoperit de turisti, cu o atmosfera mai degraba rurala decat urbana! Centrul era in renovare. In schimb, privelistile sunt frumoase! Cum spuneam, Lovech este o destinatie pitoreasca, in care vei zari case vechi, la tot pasul!

In Lovech, totul se invarte in jurul Podului Acoperit, unde se afla foarte multe magazine de suveniruri si cateva restaurante! Trebuie sa recunosc faptul ca am fost foarte multumit din acest punct de vedere! Am facut pauza de masa la un restaurant de langa pod (primul, pe partea dreapta, la intrare). Au preparate delicioase!

Ce atractii am remarcat in Lovech?

#Podul Acoperit

  • este singurul pod acoperit din Bulgaria
  • traversat de râul Osăm
  • a fost construit in 1874 de arhitectul Kolyu Ficheto
  • are o lungime de 106 metri si gazduieste numeroase magazine de suveniruri, ,,atelierele,, produselor traditionale bulgaresti.

#Fortareata Hisarya

  • a fost construita in perioada romana
  • aici au fost descoperite vase din ceramica ale civilizatiei tracice
  • este cel mai bun loc pentru a vedea o priveliste frumoasa asupra orasului Lovech
  • tarife de intrare: 4 leva pentru adulti si 2 leva pentru elevi, studenti si pensionari.

#Râul Osăm

Admira si fotografiaza râul Osăm de pe Podul Acoperit sau din anumite zone ale orasului Lovech! Solutia cea mai buna este sa mergi pe langa pod! De acolo se vede foarte bine! Erau si cateva case colorate, insa nu am dat de ele!

#Casele traditionale bulgaresti

In Balcani, vei observa asemanari in privinta asezarii caselor (indeosebi in Albania si North Macedonia)! Majoritatea sunt case traditionale! Regula este valabila si pentru Bulgaria!

Tu ai testat programele ,,O zi cat o vacanta,, de la Hello Holidays? Daca da, in ce destinatii ai fost si ce locuri iti doresti sa descoperi?


Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email