Destinatii

Incepe Turcia Express! Include cazare, masa, transport si bani de buzunar!

Incepe Turcia Express, un traseu cu totul aparte, iar in pretul excursiei este inclusa cazarea, masa, transportul si poti avea la tine cati bani de cheltuiala vrei! Am ales un itinerariu cu peisaje incredibile, orase antice, statiuni cu atmosfera vibranta, rute vechi, destinate comertului, precum Drumul Matasii sau Drumul Condimentelor, fenomene naturale unice pe glob si, bineinteles, ,,Orasul dintre continente,,!

Informatii generale despre Turcia

Tara mea favorita! Sunt multe lucruri de spus despre Turcia, astfel incat as putea scrie un intreg roman despre ea, insa vreau sa ne rezumam la notiunile de baza!

  • Moneda nationala este lira turceasca (TL), iar casele de schimb valutar au denumirea doviz!
  • Pentru a intra in atmosfera locala si pentru a castiga respectul localnicilor, incercati sa schimbati cu ei cateva propozitii in limba turca!
  • Respectati traditiile si nu refuzati o invitatie la un ceai, altfel ignorarea este considerata lipsa de bun simt (pe buna dreptate)!
  • Bacsisul se ofera ghizilor locali, ospatarilor, personalului de la hotel care va ajuta cu bagajul si cu ordinea in camera! Taximetristii rotunjesc suma, asa ca nu prea li se ofera bacsis!
  • Negociati! Turcilor le place lucrul acesta!
  • Pentru a va deplasa in Turcia, puteti folosi un dolmus. Acesta are un anumit traseu si opreste unde vor pasagerii!

Principalele destinatii si activitati in Turcia

Am descoperit destinatii minunate in Turcia si vreau sa mentionez ca Istanbul, Cappadocia, zonele de coasta, Pamukkale, siturile antice si Canakkale sunt doar cateva locuri care merita din plin explorate! Vom vorbi despre acestea, in articolele urmatoare!

Ce poti face in Turcia? Ai la dispozitie o multime de activitati fascinante, precum zborul cu balonul in Cappadocia, croaziere pe mare, sporturi acvatice, sporturi de iarna, jocul de golf sau vizitarea celor mai importante obiective turistice!

Sa dau cateva exemple:

  • zborul cu balonul in Valea Goreme
  • croaziera pe Bosfor
  • vizitarea orasului subteran Kaymakli
  • urcare in Turnul Galata.

Nu ratati dondurma (inghetata lor) si sucurile naturale de fructe! Cautati locuri autentice si socializati cu oamenii (ati auzit, cu siguranta, de ospitalitatea turcilor)!

Voi ati fost in Turcia? Ce destinatii ati vazut?

Voi ce locuri din Turcia aveti pe lista?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email