Tu ce destinatie alegi? Bodrum sau Marmaris?

,,Welcome to Turkey, Home Of Turquoise!,, Desi pare un joc de cuvinte, Turcia reprezinta un adevarat tezaur hidrografic, compus din numeroase fluvii, rauri, cascade si lacuri, are iesire la patru mari (Neagra, Marmara, Egee, Mediterana) si detine doua stramtori (Bosfor, Dardanele)! Astfel, zarim o salba de statiuni litorale senzationale, aflate in zone spectaculoase de coasta, cu peisaje uimitoare si o atmosfera de vacanta! Tocmai de aceea, astazi poposim in statiunile Bodrum si Marmaris! Tu ce preferi? Daca ma intrebi pe mine, eu as alege ambele variante! Well, Bodrum si Marmaris sunt diferite, insa amandoua merita vizitate!

In timp ce Bodrum este considerata o destinatie de top, plina de resorturi luxoase si o atmosfera animata, pitorescul Marmaris puncteaza la pozitia geografica (exact la contactul dintre Marea Egee si Marea Mediterana) si tarifele mult mai accesibile turistilor! Sa descoperim provincia Mugla!

#1: Bodrum: ,,Luxul este la el acasa,,!

Aveti o multime de motive pentru a vizita Bodrum! Aceasta destinatie boema va multumi si pe cel mai pretentios turist, datorita privelistilor incantatoare, obiectivelor turistice deosebite, posibilitatii excursiilor optionale sau practicarii mai multor activitati recreative, precum hamam, croaziere, Jeep Safari sau distractie la Aquapark!

,,Orasul lui Herodot,, impresioneaza atat prin arhitectura, cat si prin aerul modern pe care il emana! La fiecare pas, se pot admira casele albe de pe dealul Goktepe, iahturile stralucitorului port, cu deschidere la Marea Egee, Peninsula Bodrum, impreuna cu peisajele sale senzationale sau Castelul Sf. Petru, care gazduieste Muzeul de Arheologie Subacvatica!

Elemente ale Turciei clasice apar si in Bodrum! Magazinele aliniate pe mai multe strazi formeaza un bazar in aer liber, unde se poate negocia, insa preturile sunt in mod sensibil, mai mari decat in alte orase din Turcia, iar moscheile pot fi zarite si ele in cateva zone, inclusiv in cea portuara!

Pentru a completa un tur de Bodrum, merita sa ne orientam si catre excursiile optionale la Efes, Pamukkale, Coasta Liciei (care contribuie indubitabil la imaginea Home of Turquoise) si Kos (Grecia)!

Cred ca sunt suficiente motive pentru a explora Bodrum, o destinatie cu ape cristaline, vegetatie luxurianta, atractii inedite si o imensa bogatie culturala! In Bodrum, ,,luxul este la el acasa,,!

#2: Marmaris: Unde Marea Egee si Marea Mediterana ,,se saluta,,!

Inca o locatie pe gustul meu! Marmaris= LOISIR= Reteta unui turism de succes! Marmaris este cel mai mare port natural din lume, deoarece aici Marea Egee si Marea Mediterana ,,se saluta,,!

Cu toate acestea, Marmaris inseamna mult mai mult decat o destinatie de vacanta! Acest oras vibrant te va impresiona din toate punctele de vedere! De ce? Pentru ca iti vei dori sa iti prelungesti sejurul, dupa care, foarte probabil, vei alege Marmaris din nou si din nou!

Iti voi spune un secret! Nu sunt fanul vacantelor la mare si nici amator de sejururi, insa aici vorbim despre altceva! In Marmaris ai si mare, ai si munte! Te poti relaxa in locul in care Marea Egee se intalneste cu Marea Mediterana sau poti face o plimbare prin centrul orasului, unde se afla Turnul cu Ceas, fantani arteziene, cascade in miniatura, parcuri si strazi pline de restaurante, unde poti testa bucataria turceasca! Sau, poti vizita Castelul din Marmaris, de exemplu!

Poti face cumparaturi in Bazar, unde poti gasi o multime de lucruri interesante: de la covoare turcesti pana la o sumedenie de bijuterii, onix sau miere de brad! Daca esti pasionat de sporturi acvatice, poti opta pentru yachting! Sau poti merge cu masina pana in Icmeler, o statiune cu panorame splendide, paduri de pin, palmieri, pomi de portocali si flori parfumate! Aici, in zona Icmeler, vei descoperi un mix al elementelor naturii si peisaje superbe, plaje imense si dealuri verzi! Pare greu de crezut ca toate se afla in acelasi loc!

De asemenea, in Marmaris sunt mai multe aquapark-uri, iar in cazul in care nu te-ai hotarat unde vei merge anul acesta in vacanta, mai am o veste buna pentru tine! De fapt, Marmaris este plin de surprize! Anual, in luna mai, capitanii iahturilor devin expozanti in statiune! E un fel de targ de turism, in care iahturile sunt vedetele!

Pentru cazare fara All Inclusive si un raport excelent calitate/pret, recomand Hotel Rosy! Locatie linistita, mic dejun bogat, zone de relaxare, piscina, camere spatioase, personal pe cinste, restaurant cu preparate delicioase si parcare accesibila! Un hotel perfect pentru buget mediu si servicii de calitate!

Nu uita de preparatele traditionale turcesti, precum sura sau cilbir! Si nu rata excursiile optionale la Datca, Pamukkale, Coasta Liciei si croaziera in Rhodos!

Asadar, Bodrum si Marmaris sunt perlele provinciei Mugla! Cum spuneam, ele sunt diferite si merita din plin sa fie explorate!

Asadar, tu ce destinatie alegi? Bodrum sau Marmaris?


Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email