Destinatii

Pamukkale si Cetatea Hierapolis, locul in care geografia se completeaza cu istoria!

In cazul in care optezi pentru un sejur in Turcia, vei observa ca toate pliantele au in prim plan excursia la Pamukkale! De fapt, Pamukkale este mai mult decat o destinatie turistica! Vorbim despre un fenomen geologic unic in lume! Aici, istoria si geografia se completeaza, datorita prezentei unei cetati si a spectaculoaselor terase de calcar! Bun venit la ,,Castelul de bumbac,,! 

Cetatea Hierapolis

Inainte de a te bucura de spectacolul naturii de la Pamukkale, trebuie sa ai in vedere Cetatea Hierapolis, o atractie importanta a regiunii Denizli. In aceasta zona se gaseste un bumbac de foarte buna calitate. Multi spun ca este cel mai bun din Turcia si au dreptate, deoarece am testat cateva produse la o fabrica din zona si pot spune ca bumbacul din Denizli este diferit fata de cel obisnuit!

Situl de Hierapolis este destul de mare, avand o rezonanta istorica deosebita! Cetatea Hierapolis este dovada acestui mix al civilizatiilor grecesti, otomane, romane si turcesti. Numele Hierapolis inseamna oras sfant si a fost intemeiat de regele Pergamonului.

De asemenea, Hierapolis a reprezentat un imens centru cultural, sub comanda Imperiului Bizantin. Astazi, este remarcat de turistii care vin sa admire terasele de travertin de la Pamukkale, aceste obiective turistice deosebite fiind separate de un mic parc. Tot in apropiere se afla si faimoasa piscina a Cleopatrei! Intrarea la Cetatea Hierapolis include si Pamukkale. Biletul costa 9 euro. Pentru Piscina Cleopatrei, intrarea este separata, iar tariful este 9 euro.

Cand am vazut aceste locuri, era foarte cald, asa ca am incercat sa ma axez pe atractia principala: Pamukkale! Am fost surprins si iti voi spune imediat motivul!

Pamukkale

Terasele de calcar de la Pamukkale sau ,,Castelul de bumbac,, reprezinta un adevarat fenomen al naturii! Numele provine de la culoarea alba a calcarului, care demonstreaza cat de armonios se imbina o cascada cu un lac glaciar, daca ar fi sa imi folosesc imaginatia!

Mai concret, Pamukkale inseamna atat un fenomen geologic unic pe glob, din acest punct de vedere, cat si peisaje inimaginabile!

Cu toate acestea, am fost dezamagit de un aspect! Din cauza turismului in masa, Pamukkale nu mai este ,,atat de albastru,, , iar albul imaculat al teraselor de calcar alterneaza cu nuante de galben sau de gri! Iata cum o minune a naturii, aflata in Patrimoniul Mondial UNESCO, a devenit pentru unii ,,o destinatie de balaceala,,!

Stimati turisti,

Turcia este o tara minunata si ofera o multime de locuri pentru o baie in mare! Pamukkale nu inseamna asa ceva! Pamukkale este un fenomen incredibil si tocmai din aceasta cauza, am hotarat sa stau pe margine, sa fotografiez (fara blit) si sa admir acest loc mirific (deoarece natura merita respectata)! Va rog sa procedati si voi ca mine! Haideti sa nu clasam Pamukkale in grupa destinatiilor turistice obisnuite! Fotografiati, lasati- va uimiti de acest fenomen si bucurati-va de peisajul splendid!

Pentru mine, Pamukkale este o minune a naturii si un loc care merita sa fie conservat de turisti!

Voi ati fost in regiunea Denizli? Ce ati mai remarcat la Cetatea Hierapolis? Dar la Pamukkale?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email