Destinatii

Exploreaza ,,Perlele Mediteranei Turcesti,,!

Haideti sa ignoram toate dezinformarile sau alte stiri caraghioase si sa ne indreptam atentia spre Antalya, una dintre cele mai iubite destinatii din Turcia, frecventata de foarte multi romani! Pe deasupra, vom descoperi si imprejurimile acestui oras minunat! Printre ,,Perlele Mediteranei Turcesti,, se numara Aspendos, un loc perfect pentru pasionatii de istorie, statiuni litorale cu atmosfera animata, precum Side, unde poti face o croaziera pe Mediterana, cat si locuri bogate in natura, cu o multime de peisaje incantatoare, care te vor surprinde la fiecare pas, mai ales in Manavgat, unde susurul apei domina, deoarece aici se afla o cascada spectaculoasa! 

Antalya

Cea mai cunoscuta statiune litorala din Turcia ofera o gama variata de activitati. Multa lume asociaza Antalya cu servicii All Inclusive sau Ultra All Inclusive, aqua- park- uri sau baie in mare, dar lucrurile stau putin diferit! Antalya este o locatie perfecta pentru a descoperi atractii turistice extraordinare, iar centrul orasului emana o atmosfera vibranta!

Poti alege un punct de pornire: fie Portul, fie centrul istoric al orasului, numit de turci Kaleici. Aici, locurile de interes sunt moscheile, minaretele, Poarta lui Hadrian si Turnul cu Ceas. Ele pot fi zarite din Piata Republicii, unde se afla un punct panoramic, cu vedere la Mediterana! La mica distanta se afla Bazarul din Antalya, pentru pasionatii de shopping, care este la mare cautare in Turcia!

Acestea sunt doar cateva obiective turistice importante din Antalya, statiunea cu 300 de zile insorite pe an! Ar mai fi cateva mentiuni: Turnul Hidirlik, Parcul Karaalioglu, Muzeul din Antalya sau Acvarium! Imprejurimile sunt presarate cu zone de coasta mirifice si cascade marete!

Referitor la cazare, eu recomand Lara Park Hotel, pentru adeptii unei vacante active! Hotelul se afla pe un bulevard din Antalya si este aproape de centru, raportul calitate/pret este foarte bun, micul dejun este bogat si diversificat, iar serviciile sunt ireprosabile!

Asadar, Antalya este ,,o destinatie obligatorie,, datorita numeroaselor posibilitati de activitati recreative si atractiilor deosebite! Adaugam briza Mediteranei si ospitalitatea localnicilor! Din toate acestea reiese motivul pentru care orasul fondat de Attalus reprezinta un adevarat magnet pentru iubitorii de calatorii!

Aspendos

In cazul in care esti pasionat de istorie, poti face o vizita la Amfiteatrul Roman din Aspendos, cel mai bine conservat teatru antic din Asia Mica! Amfiteatrul din Aspendos este renumit pentru acustica sa!

Aspendos a fost un oras care a apartinut Pamfiliei, o veche regiune situata intre Licia si Cilicia, Marea Mediterana si Muntii Taurus. In limba etrusca, se numea Asiawanda, care inseamna Tara Cailor.

Si aici sunt usor de recunoscut influentele grecesti si romane! Orasul a fost ulterior denumit de bizantini Primopolis. De asemenea, se spune ca Teatrul din Aspendos a fost construit de catre un arhitect grec, Zenon. Amfiteatrul Roman are un diamteru de 96 metri si o capacitate pentru 12 000 de persoane! Tot aici au fost construite mai multe edificii, precum Podul Eurymedon, un apeduct, o bazilica si agora!

Intrarea la Amfiteatrul Roman din Aspendos costa 35 lire turcesti.

Cascada Manavgat

Antalya este o regiune cu foarte multe cascade, iar una dintre cele mai frumoase si cunoscute este Cascada Manavgat!

Spectaculos este debitul apei turcoaz, care alterneaza cu jocul curentilor de aer! Cascada Manavgat are doar 2 metri inaltime si 40 metri latime, insa peisajul este fantastic, de un albastru pur! Este un loc potrivit pentru pasionatii de natura!

Intrarea la Cascada Manavgat costa 5 lire turcesti.

Side

O alta statiune litorala importanta din Turcia este Side. Aici, hotelurile sunt situate la marginea orasului, iar metoda cea mai simpla pentru a te deplasa este cu un dolmus, autobuzul local.

Cea mai buna varianta pentru a admira statiunea este croaziera pe Marea Mediterana! O astfel de croaziera costa 30 euro, cu masa inclusa. De aici, vei vedea o parte dintre principalele obiective turistice din Side, precum Templele lui Apollo si Atena, Bazilica si Palatul Episcopului, Teatrul, Agora, Apeductul si Portul! In aceasta zona sunt concentrate atractiile enumerate, iar la mica distanta se afla ,,un mic bazar in aer liber,,!

In centrul statiunii, comerciantii au venit cu cateva camile, pentru a atrage turistii sa se plimbe pe camila, ,,prin desertul,, care inseamna, de fapt, un teren larg, cu foarte mult nisip! Oricum, sunt total impotriva acestei forme de turism cu animale, dar, din fericire, nu am vazut persoane incantate de aceasta ,,oferta,,!

Asadar, te invit sa descoperi ,,Perlele Mediteranei Turcesti,,!

Daca ai fost in aceste locuri, astept impresii de la tine! Completeaza lista! Ce destinatii merita vazute in zona?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email