Destinatii

Fabuloasa Cappadocie: Muzeul in aer liber din Goreme

Desi turismul a luat o pauza deocamdata, eu vreau sa calatorim virtual, impreuna! Daca si tie iti surade sa pasesti pe meleagurile de basm ale Cappadociei, atunci ai intrat unde trebuie! Cappadocia este una dintre cele mai spectaculoase zone turistice din lume, iar peisajele selenare, bisericile rupestre, orasele subterane si baloanele plutitoare multicolore te vor fascina, cu siguranta! Incepem explorarea acestui taram fabulos cu Goreme, o locatie in care ,,prezenta aparatului foto,, este obligatorie!

Cateva informatii despre Cappadocia

 • regiune istorica din Turcia, Anatolia Centrala
 • etimologie: provine din limba veche persana, in care Katpatuka inseamna ,,tinutul cailor frumosi,,
 • cuprindea parti din urmatoarele regiuni actuale: Nevsehir, Nigde, Aksaray, Kayseri si Kirsehir
 • cele mai importante orase din aceasta zona sunt: Neveshir, Urgup, Avanos, Aksaray si Kayseri
 • relieful este vulcanic, format din roci de tuf si straturi de bazalt, iar altitudinile variaza intre 1000 m in zona de platou si 3916 m in zona Muntelui Erciyes
 • reprezinta un mix de culturi, civilizatii, religii si traditii.

Muzeul in aer liber Goreme

 • semnificatie: görmek= a vedea, görmez= nu vede. Tocmai de aici provine si denumirea localitatii Korama, astazi Goreme, unde au fost construite adaposturi si depozite.
 • Valea Goreme cuprinde formatiuni spectaculoase din stanca, numite ,,hornurile zanelor,,
 • detine biserici rupestre, decorate cu fresce, precum Biserica Sfanta Ecaterina, Sandalele, Biserica Sf. Ioan sau Biserica Sf. Vasile. Aceste biserici bizantine fascinante sunt printre cele mai vechi din lume si au fost incluse in Patrimoniul UNESCO, in anul 1984! Pe tabloul de la intrare sunt inscrise 15 manastiri, insa ele sunt mult mai multe!
 • biletul pentru vizitarea Muzeului in aer liber din Goreme costa 45 lire turcesti
 • la fiecare pas, vei zari peisaje selenare si forme de relief incredibile!
 • pretul zborului cu balonul in Cappadocia este influentat de mai multe variabile, precum durata zborului sau sezonalitatea turistica si poate ajunge la 200 euro! Zborul grupului a fost anulat din cauza vantului. Tocmai de aceea, in cazul in care doriti sa va impliniti dorinta de a vedea misteriosul si fabulosul taram al Cappadociei de la inaltime, va recomand sa acordati cateva zile pentru explorarea sa!
 • cazare: hotelurile din Nevsehir sau Cave Suites, pentru o experienta autentica!
 • deplasarea spre Cappadocia se poate face din Istanbul, fie cu avion, fie cu autocar. In cazul in care preferati sa combinati un sejur in Antalya cu descoperirea atractiilor din Cappadocia, sunt disponibile atat variantele avion, cat si autocar!

Cappadocia este un fenomen geografic, o minune a naturii si un adevarat magnet pentru turisti! Cappadocia era de mult timp pe wishlist si a intrat instantaneu in topul destinatiilor mele favorite! Acest taram de basm te va impresiona, cu siguranta! Mai nou, balonul a devenit un simbol al acestei zone, o afacere foarte profitabila pentru companiile de turism locale si o experienta inedita pentru pasionatii de calatorii!

Asadar, Goreme reprezinta un loc fascinant, dominat de peisaje misterioase, unice in lume, realizate de mana lui Dumnezeu si de spectaculoasele biserici in stanca! Must see!

Tu ce locuri ai vizitat in Cappadocia? Cum ai descrie Cappadocia, in cateva cuvinte?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email