Destinatii

Atractii de top din Istanbul ce pot fi vazute in timpul unei croaziere pe Bosfor

Splendidul Istanbul ne asteapta! Lasam deoparte aglomeratia si incepem sa admiram metropola dintre Europa si Asia. Cea mai buna cale de a face un rezumat vizual care sa cuprinda atractiile de top din Istanbul este croaziera pe Bosfor, unde veti zari cetati impozante, palate opulente, emblematicul Kiz Kulesi, vile vechi din lemn, poduri gigantice si numeroase moschei. Haideti sa aflam ce secrete ascunde stramtoarea care face conexiunea intre Marea Neagra si Marea Marmara!

Informatii generale despre Bosfor

Stramtoarea Bosfor:

  • face legatura intre Rumelia (Europa) si Anatolia (Asia)
  • lungimea sa este de 33 km
  • este numita Gura Marii Negre sau Stramtoarea Istanbul.

Cornul de Aur:

  • principalul golf al Bosforului
  • lungimea: 7 km
  • este marginit de Podul Galata.

Tunelul Eurasia– faciliteaza transportul rutier intre partea europeana si cea asiatica a Istanbulului.

Marmaray– constructie subterana remarcabila, care se afla sub apele Bosforului si serveste transportului feroviar, unde circula metroul Marmaray.

Atractii de top din Istanbul, vazute de pe Bosfor

#1: Kiz Kulesi/ Turnul Fecioarei

Aceasta emblema a Bosforului se afla pe o insula mica, exact la intrarea in portul Uskudar, din partea asiatica a Istanbulului. Kiz Kulesi serveste drept loc de observatie asupra navelor maritime si detine un restaurant la etaj. Pentru a ajunge aici, trebuie sa luati vaporasul din portul Uskudar.

Turnul Fecioarei

#2: Palatul Dolmabahce

Este cel mai opulent palat din Istanbul si cel mai mare din Turcia. Se afla pe malul Bosforului si este supranumit Versailles-ul Orientului. Palatul Dolmabahce a fost construit din marmura alba de arhitectul armean Garabet Amira Balyan pentru sultanul Abdulmedid si detine elemente de stil arhitectural rococo, neoclasic si baroc- mixate cu arhitectura traditionala otomana.

#3: Moscheea Dolmabahce

Situata langa palatul cu acelasi nume, Moscheea Dolmabahce pastreaza detaliile arhitecturii otomane si stilului european baroc, avand un minaret de 40 m si un interior decorat cu marmura alba si visinie.

Moscheea Dolmabahce

#4: Moscheea Mecidiye/ Moscheea Ortakoy

Moscheea din Ortakoy poate fi usor confundata cu Moscheea Dolmabahce, deoarece a fost realizata de aceeasi arhitecti, care au mai proiectat si Palatul Dolmabahce.

Moscheea Mecidiye

#5: Turnul Galata

Construit in anul 1348 in stil genovez, Turnul Galata ofera privelisti minunate asupra Bosforului si Cornului de Aur. Turnul Galata are o inaltime de 62 metri.

Turnul Galata

#6: Podul Galata

Acest pod este localizat in districtul Eminonu si se intinde peste Cornul de Aur. Podul Galata are o lungime de aproape 500 metri si 42 metri latime. De asemenea, Podul Galata a fost punct de reper pentru celebrul roman Fatih Harbiye, care facea referire la intersectia culturilor si civilizatiilor, pornind de la cea traditionala pana la cea moderna.

Podul Galata

#7: Zona istorica Sultanahmet

De pe Bosfor se pot admira principalele atractii turistice din centrul istoric Sultanahmet, unde se afla Catedrala Hagia Sophia, Moscheea Albastra, Cisterna Basilica si Palatul Topkapi.

#8: Podurile de peste Bosfor

Infrastructura rutiera a Istanbulului da clasa altor state din Europa! Podurile imense de peste Bosfor sunt spectaculoase si iti vor da senzatia ca nici macar filmele SF nu mai pot tine pasul cu aceste constructii senzationale! Pe deasupra, stai la intersectia continentelor, ceea ce e fabulos!

#9: Palatul Ciragan

Un hotel de lux, amplasat pe malul Bosforului, iti va atrage atentia in timpul croazierei. Este vorba de Palatul Ciragan, care face parte din lantul hotelier Kempinski. Candva, aici se afla un palat otoman. Doar vreo 400 euro/noapte!

Palatul Ciragan

#10: Moscheea Suleymaniye

Fata in fata cu Turnul Galata, Moscheea Suleymaniye reprezinta un simbol al istoriei Turciei si este bogat ornamentata, iar vederea spre Cornul de Aur este bonusul!

De pe parcursul croazierei, merita mentionate casele albe, fortaretele Rumeli Hisari si Anadolu Hisari, tranzitia vapoarelor, palatele Beylerbeyi si Kucuksu.

Privit de pe Bosfor, Istanbulul pare enorm! Asa si este! Metropola dintre continente poate implini dorintele tuturor pasionatilor de excursii!

Dupa aceasta croaziera, vei intelege cum Bosforul se completeaza cu Istanbulul, jongland printre malurile europene si cele asiatice.

Astfel, am avut ocazia sa iti prezint cel mai frumos oras din lume! Istanbul este o comoara in adevaratul sens al cuvantului, insa, cu toate acestea, multe locuri sunt inca necunoscute. Tocmai din acest motiv, am hotarat sa lansez un proiect nou (am promis de ceva timp), in care voi promova atat destinatii cunoscute, cat si locuri ascunse din Turcia. Multe se afla chiar in Istanbul (asa ca incepem de aici)! Apoi, voi pregati un ghid de calatorie in Turcia, care va contine foarte multe surprize!

Tu ai fost in croaziera pe Bosfor? Care sunt locurile din Istanbul care te fascineaza?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email