Destinatii

Ce se intampla cu vacantele romanilor, contractate prin agentie?

La ora actuala, cel mai mare semn de intrebare din domeniul turismului este reprezentat de achizitionarea vacantelor prin agentiile de turism. Daca ai facut o rezervare in perioada in care puteai calatori in conditii cel putin decente, iata ce modificari apar acum!

#1: Conditii de calatorie in 2020

Practic, conditiile de calatorie de anul acesta inseamna acceptarea unor servicii care impun restrictii. Daca asa trebuie sa arate o vacanta care sa ii relaxeze pe turisti, ma abtin de la comentarii.

#2: Verificarea la vama in 2020

Una dintre cele mai neplacute schimbari se refera la verificarea la vama. Pana acum, era suficient sa prezinti buletinul sau pasaportul. Acum, totul este INCERT! Te primeste in statul respectiv? Testeaza turistii? Ce se intampla cu termenul TURISM IN SCOP DE LOISIR? Lipseste de aici si este obligatorie respectarea regulii aplicate in domeniu: SATISFACEREA NEVOILOR TURISTILOR, sub nicio forma RESTRICTIONAREA LOR!

#3: Banii nu se returneaza

Incepe sa devina tot mai popular voucherul sau reprogramarea. Inainte, daca nu se puteau presta serviciile turistice, primeai banii inapoi. Acum, nu mai este asa. Banii raman la agentie, iar turistii asteapta sa beneficieze de servicii. Ma intreb CAND? si UNDE?

#4: Penalizari la retragere

Credeai ca ai auzit tot? Pe langa faptul ca trebuie sa fii intelegator cu anumite agentii de turism, vei mai primi si penalizari daca nu vei achita integral excursia, care nu stii daca se va putea organiza! Mai mult de atat, daca te retragi, tot tu vei fi penalizat!

Pe scurt, agentiile de turism care procedeaza in acest mod au mereu dreptate, iar tu nu vei fi inteles. Din contra, va trebui sa accepti toate conditiile si sa faci cum spun ele, altfel nu vei mai vedea nici banii munciti de tine si nu vei mai putea sa te bucuri de vacanta.

Este adevarat, sunt si cazuri in care agentiile de turism care au gestionat corect activitatile, iar turistii au fost multumiti. Nu dau exemple.

Tu esti in aceasta situatie? Ai contractat pachete turistice de la agentie? Care sunt raspunsurile primite? Ati ajuns la un acord?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email