Destinatii

„Romania, asa cum e!”: Obiective turistice in Cluj Napoca, zona Centru

Deoarece anul acesta Romania reprezinta solutia cea mai buna pentru practicarea turismului, voi lansa un pachet de articole despre destinatii deosebite din tara noastra. Proiectul ,,Romania, asa cum e!,, reliefeaza imaginea buna a tarii datorita locurilor autentice pe care strainii vor sa le vada, iar multe dintre acestea apar in publicatiile internationale! Ramane sa ne convingem si noi de potentialul turistic pe care il poseda Romania, imensa fabrica de nestemate naturale si antropice!

Pentru a incepe cum se cuvinte, poposim in Cluj Napoca, un oras vibrant cu iz medieval, cel mai mare din Transilvania. Situat pe Somesul Mic, Clujul este plin de locatii interesante. Din plimbarea facuta prin centru, am observat cateva obiective turistice, care merita evidentiate! E drept, lucrurile stateau diferit atunci, cand festivalurile erau in plina desfasurare!

#1: Piata Unirii si Biserica Sf. Mihail

Cea mai mare piata medievala din sud-estul Europei atrage vizitatori dornici sa descopere farmecul orasului. Piata Unirii a avut mai multe denumiri, precum Piata Regele Matia sau Piata Mare. Aceasta piata gazduieste cladiri cu arhitectura deosebita, Statuia ecvestra Matei Corvin si Biserica Romano-Catolica Sf. Mihail, realizata in stil gotic.

Construita intre anii 1316 si 1390, Biserica Sf. Mihail este un punct de reper si un simbol al Clujului, care impresioneaza prin turla sa, avand o inaltime de 80 metri.

#2: Palatul Banffy

Acest edificiu baroc se afla in Piata Unirii. Palatul Banffy a fost construit de catre contele Gyorgy Banffy intre anii 1774 si 1785, iar in 1951 palatul a preluat Muzeul de Arta.

#3: Piata Avram Iancu si Catedrala Mitropolitana

In Cluj Napoca, vei gasi piete la tot pasul! O atmosfera turistica vei simti si in Piata Avram Iancu, unde se afla magazine de suveniruri si produse traditionale, inconjurate de o fantana arteziana, iar in fata acestora, Statuia lui Avram Iancu si Catedrala Mitropolitana, construita in stil bizantin. In apropiere vei zari Palatul Seminarului Teologic Ortodox si mai multe biserici, realizate in stil baroc si neo-clasic.

#4: Biserica Ortodoxa Schimbarea la Fata

Bulevardele din Cluj Napoca sunt foarte mari si aerisite. Doar in Alexandria am vazut atat de multe strazi drepte! Clujul este usor de luat la pas, mai ales ca obiectivele turistice sunt apropiate unele de celelalte. Intre Piata Unirii si Piata Avram Iancu se afla un bulevard presarat cu cladiri colorate, restaurante, cafenele si biserici. Pe langa Catedrala Greco-Catolica, in renovare atunci, am facut o oprire in fata Bisericii Schimbarea la Fata.

#5: Opera Nationala Romana din Cluj Napoca

Teatrul National si Opera Nationala Romana reprezinta un important punct de atractie pentru pasionatii de cultura. Cladirile au fost construite in stil neo-baroc.

#6: Lupa Capitolina Cluj Napoca

Daca ne-am indrepta putin atentia catre Imperiul Roman, cu siguranta merita sa amintim de celebra Lupoaica sau Lupa Capitolina din Roma! Trebuie sa mentionez faptul ca Lupoaica are cateva copii si in Romania, oferite de statul italian. Le gasim in orase precum Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Turda, Targu Mures sau Cluj Napoca. Sunt si cateva replici. Daca ne referim la cea din Cluj Napoca, aceasta semnifica Unirea Romaniei cu Transilvania.

 Asadar, sunt multe obiective turistice de vazut in Cluj Napoca. De la Gradina Botanica si Parcul Cetatuia pana la muzee si bulevarde largi, ce te atrage cel mai mult la orasul acesta?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email