Destinatii

„Romania, asa cum e!”: Ce am remarcat in Baia Mare?

Proiectul ,,Romania, asa cum e!,, continua cu descoperirea Maramuresului. Am inceput din Baia Mare, un oras care pune mai putin accent pe turism, insa mizeaza pe cateva atractii, ce merita a fi valorificate. Centrul este foarte aerisit, linistit si bogat in vegetatie. Ce am remarcat la orasul acesta? Va povestesc imediat!

#1: Cazare in Baia Mare

Am gasit o cazare foarte buna in Baia Mare, chiar in centru, la Hotel Mara, langa parcul cu acelasi nume.

Modern si primitor, Hotel Mara este o varianta excelenta pentru cei care doresc sa viziteze orasul sau imprejurimile, fiind aproape de obiectivele turistice importante.

#2: Traseu Baia Mare

Pentru a ajunge cu usurinta in Baia Mare sau prin Maramures, iti recomand traseul urmator: Valea Oltului- Sibiu- Alba Iulia- Cluj Napoca- Baia Mare.

#3: Impresii despre Baia Mare

Situat pe cursul râului Săsar, la poalele Munților Gutâi, Baia Mare poate reprezenta o alternativa pentru o vacanta mixata prin Maramures, unde poti descoperi atat zona rurala (traditionala), cat si zona urbana (istorica).

Am gestionat sederea in Baia Mare, astfel: seara am optat pentru o plimbare prin Parcul Mara si prin centru, unde am admirat jocul coloratelor fantani arteziene, dupa care a inceput o ploaie zdravana. Dimineata urmatoare am cautat cateva atractii culturale. Era destul de rece pentru o dimineata de august, iar strazile erau necirculate.

Punctele forte ale orasului sunt spatiile verzi si atmosfera linistita. Am remarcat si cateva lucruri neobisnuite, precum durata lunga de asteptare la semafor si zona centrala foarte aerisita.

#4: Obiective turistice in Baia Mare

Am avut ocazia sa dau o tura pe Bulevardul Unirii. Aici am zarit Catedrala Sf. Maria si Catedrala Ortodoxa Sf. Treime.

Cea mai impunatoare este Catedrala Sf. Treime. Ulterior, am aflat ca este cea mai mare catedrala din provincie! Merita vazuta!

Mentiuni: Muzeul de Mineralogie si Turnul Stefan, pe care nu am reusit sa le vad.

Asadar, Baia Mare este poarta de intrare in Maramures, pe care il poti explora la pas.

Tu ai vizitat Maramuresul? Daca da, ai inclus Baia Mare in programul tau?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email