Destinatii

„Romania, asa cum e!”: Muzeul Satului Maramuresean din Sighetu Marmatiei

Pe langa bisericile din lemn, Maramuresul se remarca datorita satelor autentice. Pentru a le descoperi cat de cat in detaliu, am intrat la Muzeul Satului Maramuresean din Sighetu Marmatiei. Exact acolo, in nordul tarii!

Toate regiunile Romaniei au un asemenea muzeu, care emana atmosfera rurala si evidentiaza traditiile excelent conservate.

La Muzeul Satului din Sighet am observat faptul ca gospodariile maramuresene detin acele porti de lemn specifice, despre care am scris recent pe blog.

Muzeul Satului Maramuresean din Sighetu Marmatiei pune accent pe elementele de etnografie, insa contine si cateva sectii de istorie, arheologie, cultura, stiintele naturii si arta.

Pentru vizitarea muzeului, tariful este de 10 RON, iar cine doreste ghidaj trebuie sa mai scoata din buzunar 50 RON.

Este potrivit pentru copii? Da, mai ales daca sunt curiosi sa afle lucruri noi despre tara noastra.

Se acorda reduceri? Da, pentru elevi, studenti, pensionari (5 RON) si pentru grupuri de copii (3 RON).

Tariful de vizitare pentru toate sectiile muzeului este de 40 RON pentru adulti, iar pentru persoanele care beneficiaza de reduceri se aplica tariful de numai 20 RON.

Muzeul Satului Maramuresean din Sighetu Marmatiei este deschis in fiecare zi, de la ora 10 A.M. pana la ora 6 P.M. Anumite sectii sunt deschise de luni pana vineri, intre orele 9 si 15, iar la sectia etnografie se poate intra de marti pana duminica, intre orele 9 si 17.

Tu ce muzee in aer liber ai vizitat in Romania? Care ti se pare cel mai spectaculos? Incep eu: Muzeul ASTRA din Sibiu!


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email