Destinatii

Principalii pasi pentru a deveni ghid de turism

Articol pentru pasionati! Daca iti doresti sa devii ghid de turism si sa descoperi locuri fascinante, stai bine cu limbile straine, esti un bun organizator, stii sa iei decizii corecte, eficiente si interactionezi usor cu oamenii, atunci ai ajuns unde trebuie! Iata care sunt principalii pasi pentru a deveni ghid de turism calificat!

Pasul 1: Obtinerea unui certificat de competenta lingvistica

Pentru a prezenta cat mai bine informatii despre o locatie, trebuie sa cunosti limbile de circulatie internationala sau chiar limba vorbita pe teritoriul statului respectiv.

In acest sens, este necesara obtinerea atestatului de competenta lingvistica, un act esential pe care il vei atasa ulterior la dosarul de inscriere pentru cursul de ghid.

Pasul 2: Inscrierea la un curs de calificare

Conform legislatiei in vigoare, este obligatorie scolarizarea ghizilor de turism. Aici poti afla informatii suplimentare. Pentru a putea fi considerat ghid de turism calificat, pe langa notiunile de cultura generala pe care le detii, mai trebuie sa intri in posesia certificatului de agent de turism/ghid, pentru a deveni ghid local.

In urma obtinerii acestui certificat, poti urma un curs de ghid national/touroperator, pentru a putea insoti turistii pe teritoriul national sau in strainatate.

Exista si varianta de ghid specializat, daca vrei sa mergi pe o anumita nisa.

Dupa studierea disciplinelor din domeniul ales si stagiile de practica, urmeaza examenul si sustinerea unui proiect.

Apoi, dupa ce ai indeplinit cu succes criteriile de mai sus, vei primi certificatul sau certificatele, dupa caz.

Actele necesare pentru cursul de agent de turism/ghid le gasesti aici.

Pentru detalii despre cursul de ghid national/touroperator, click aici.

Pasul 3: Depunerea actelor pentru eliberarea atestatului si a ecusonului de ghid de turism

Urmeaza o serie de acte pe care trebuie sa le depui la dosar si sa le trimiti la Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, la adresa: Calea Victoriei, Nr. 152, Sector 1, Bucuresti. Dosarul poate fi trimis inclusiv prin curier rapid. Aici ai lista actelor necesare.

Nu mai este valabila adresa de la ANT, de pe Bulevardul Dinicu Golescu, Nr. 38, Intrarea C, Sector 1, Bucuresti!

Pentru eliberarea atestatului si a ecusonului de ghid de turism, trebuie sa te prezinti la adresa din Baneasa: Strada Promoroaca, Nr. 9, Sector 1, Bucuresti.

Pasul 4: Contractul de angajare sau colaborare cu agentiile de turism

Dupa ce ai obtinut atestatul de ghid, poti incepe sa lucrezi sau sa colaborezi cu agentiile de turism si sa prezinti turistilor destinatiile tale preferate.

Este alegerea ta! In calitate de ghid local, vei putea oferi informatii numai la obiectivele turistice, iar in cazul in care optezi sa devii ghid national, detaliile despre destinatii vor fi prezentate doar in autocar, dar libertatea de miscare in circuite este mult mai mare!

Bineinteles, toate aceste actiuni vor fi posibile, pe viitor! Cred ca vor aparea multe schimbari in domeniul turismului, dar pana atunci trebuie sa avem rabdare! Mai ales in Romania!

Spor la treaba tuturor pasionatilor de turism! Este un moment perfect pentru a pune ordine in idei si de a incerca noi proiecte!

Ai avut vreodata dorinta sa devii ghid de turism? Daca da, pentru ce varianta optezi?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email