Destinatii

„Romania, asa cum e!”: Plimbare cu Mocanita pe Valea Vaserului

Pana acum am vorbit despre bisericile de lemn din Maramures, insa aceasta regiune este mult mai bogata in atractii turistice, iar in cazul in care vrei sa ai parte de un program diversificat, plimbarea cu Mocanita de pe Valea Vaserului reprezinta o alegere excelenta! Peisajele sunt minunate, iar experienta este fantastica!

Informatii generale despre Mocanita de pe Valea Vaserului

 • Mocanita este singurul tren industrial din Europa, tractat de locomotiva cu aburi, care inca functioneaza. Inainte de a fi construita calea ferata, singura modalitate prin care localnicii transportau lemnul era plutaritul.
 • Valea Vaserului, localizata in Parcul Natural Muntii Maramuresului, impresioneaza prin peisajele spectaculosului defileu, vegetatia abundenta, portile maramuresene si tunelele sale.
 • Mocanita de pe Valea Vaserului face legatura intre Viseu de Sus (Gara CFF) si Paltin (popas pentru picnic). Harta si traseul complet, aici.
 • Programul plimbarii cu Mocanita: plecare din Viseu de Sus la ora 9:00, sosire in Viseu de Sus la ora 15:00.
 • Tarifele pentru Mocanita de pe Valea Vaserului difera in functie de sezonul turistic, astfel: pentru adulti: 62- 67- 75 RON (pachet standard) si 106- 111- 119 RON (pachet Mocanita Spec.), pentru pensionari, studenti: 52- 57- 59 RON (pachet standard) si 96- 101- 103 (pachet Mocanita spec.), pentru copiii cu varsta intre 6 si 16 ani: 42- 45- 49 RON (pachet standard) si 74- 77- 81 RON (pachet Mocanita Spec.). Informatii suplimentare, accesati Mersul Trenurilor.
 • Bilete online gasiti aici. Puteti selecta pachetul de servicii standard sau pachetul Mocanita Special, in cazul in care vreti sa beneficiati de masa inclusa pe durata calatoriei. Pentru detalii despre pachetul Mocanita Special, intrati pe pagina Servicii, la oferta de mancare si bautura.

Impresii despre Mocanita de pe Valea Vaserului

 • La plecare, Mocanita s-a lasat asteptata, deoarece au fost mai multe trenuri care pompau aburi inca din statie. Toate erau pline de turisti!
 • In ciuda pretului destul de ridicat (doar ce am scris mai sus), ne-am instalat in vagoane, fiecare la locul sau din Mocanita Elvetia (interesanta ideea cu denumirile de locatii). Atmosfera a fost animata, avand parte de un grup foarte vesel!
 • Am admirat casele traditionale, peisajele pitoresti de pe Valea Vaserului, padurile dese si jocul aburilor din Mocanita, insa numai cu geamurile deschise. Dezavantaj: Amestecul de lemn si carbune al motorului reprezinta o sursa de poluare atmosferica!
 • Am stationat la Paltin, in mijlocul naturii, pentru pauza de masa. Da, am optat pentru pachetul standard si am ales la fata locului preparatele, insa toate acestea dupa ce am vizitat gratuit un muzeu al trenului cu aburi, unde erau expuse imagini cu Mocanita si atractiile turistice de pe Valea Vaserului.
 • Am avut parte si de un mic program traditional, cu dansuri si cantece din Maramures. Tot gratuit! Hai, ca nu au fost scumpe biletele, zic!
 • Daca tot vorbeam despre dezavantaje, trebuie sa spun tot! De fapt, e foarte posibil sa stiti despre ce vorbesc. Ziua urmatoare, aflu de la o persoana din grup informatii noi despre Mocanita, care a devenit neascultatoare si ,,a hotarat sa se abata putin de la traseu,,! Cine stie?Probabil ca nu ii mai placea sa circule pe sine sau o fi fost alimentata cu bauturi energizante! Serios vorbind, a fost o defectiune tehnica, stirea a fost mediatizata, insa nu mi se pare in regula ,,sa oferi astfel de servicii extra,,!

Per total, a meritat! Sunt convins ca turistii vor mai circula cu Mocanita, insa nu doar pe Valea Vaserului, deoarece mai sunt cateva locuri in Romania, unde acest mijloc de transport inedit incepe sa fie atat o sursa de venit pentru firmele organizatoare, cat si o forma de entertainment pentru multi turisti!

Go, Mocanita! Dar numai pe calea ferata! Sa ne intelegem!

Tu ai calatorit cu Mocanita in Maramures? Daca da, astept impresii!


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email