Evenimente

Targurile de turism, intre prezenta face to face si online

Am participat la cateva targuri de turism, fizic vorbind, insa recent am incercat varianta online, la WTM Virtual. Diferentele sunt enorme! Va voi explica de ce, facand comparatia intre prezenta face to face si cea online.

Cel mai important aspect este cel comercial. Bun, facem si marketing online, insa acesta ar trebui sa reprezinte doar o parte din procesul de promovare.

Mai concret, pentru a realiza un material despre o destinatie turistica, trebuie sa ma deplasez acolo, sa descopar atractiile principale, sa cunosc oamenii, cultura si traditiile lor. Documentatia este esentiala in turism, iar in momentul in care incerci sa faci reclama unui produs sau serviciu pe care nu il cunosti, iar fotografiile nu iti apartin, ai gresit din start!

O alta diferenta este atmosfera de la targurile de turism. Prin prezenta fizica, ai mobilitate larga si vei simti nevoia sa calatoresti mai mult, dupa ce vezi standurile cu oferte si iei parte la activitatile respective, pe cand in mediul online este mai dificil sa intelegi ceva dupa cateva conferinte, cu atat mai mult daca serverul nu functioneaza!

Sa iti dau un exemplu: participarea mea la WTM Virtual de anul acesta. Au fost mai multe conferinte, insa tema principala a fost oarecum paralela cu activitatea turistica. Au fost state care au vorbit despre turism, dar numarul lor a fost redus.

Sunt de parere ca targurile de turism inseamna interactiune cu oamenii. A semanat cu o calatorie pe Google Maps. Iata, ce locuri frumoase, dar nu le poti vedea acum!

Inteleg importanta mediului online, insa in domeniul turismului, aceasta este insuficienta! Si irelevanta, daca nu o asociezi cu ceva real, fizic, care se poate simti!

Speram sa vorbim cat mai curand despre targuri de turism face to face si despre calatorii fara restrictii!

Tu ai fost la astfel de targuri de turism? Daca da, astept comparatii din partea ta.


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email