Destinatii

„Romania, asa cum e!”: Popas in Bistrita, Poarta Transilvaniei

Bistrita

Se spune ca Transilvania incepe din Bistrita, la intersectia cu Maramuresul si cu Bucovina, tocmai de aici rezulta si denumirea de Poarta Transilvaniei. Totusi, Bistrita este un oras mai putin ofertant din punct de vedere turistic. Ai auzit pe cineva sa spuna ca a ales aceasta destinatie de vacanta? Rezervarile se fac la Colibita, cunoscuta mai ales pentru peisajele din jurul lacului cu acelasi nume. Pe scurt, Bistrita este potrivita pentru un popas in centru, parerea mea!

Judetul Bistrita- Nasaud este bogat in pasuri, care fac legatura intre Carpatii Maramuresului si Bucovinei, respectiv Carpatii Moldo- Transilvani. Din acest motiv, orasul Bistrita, localizat intre Muntii Bargau si Calimani, este cunoscut sub numele de Poarta Transilvaniei.

Asadar, dupa ce am coborat din Maramures prin Pasul Setref, am poposit in Bistrita, apoi am inceput sa urcam din nou, spre Bucovina, prin Pasul Tihuta.

Simbolul orasului Bistrita este marul. Livezile din zona atesta abundenta acestui fruct. Vei gasi mere inclusiv in specialitatile locale, precum placinta cu mere sau inghetata cu strudel de mere. A fost testata de mine si pot spune ca este un deliciu! Sunt mai multe astfel de gelaterii pe Pietonalul Liviu Rebreanu, aproape de Piata Centrala.

Apoi, daca tot am intrat in zona centrala, trebuie sa ne oprim la obiectivele turistice! Dintre toate, am remarcat Biserica Evanghelica, aflata in proces de renovare si Turnul cu Ceas al acesteia. Am gasit-o inchisa, asadar m-am multumit s-o vad doar pe exterior.

Biserica a fost construita in stil romanic si ulterior, gotic, dupa ce a fost extinsa. Turnul cu Ceas, finalizat in 1519, are 75 metri inaltime. Cladirea impozanta este cea mai importanta atractie turistica a orasului, turnul gotic completand perfect notele arhitecturale, deci merita sa faci popasul in Bistrita, in cazul in care ti-ai propus acest lucru!

Cam atat despre Bistrita! Pregatesc materiale noi despre Bucovina, o regiune spectaculoasa a Romaniei, plina de locuri interesante!

Tu ce orase din Transilvania ai explorat? Este si Bistrita printre ele?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email