Destinatii

„Romania, asa cum e!”- Manastirile pictate din Bucovina- Manastirea Voronet

Manastirea_Voronet

Cand spui Bucovina, te gandesti la peisaje pitoresti, preparate traditionale, mestesuguri si la manastirile pictate, care apar deseori pe cartile postale sau pe suveniruri. Bucovina este o destinatie complexa, bogata in istorie, in care edificiile culturale si religioase reprezinta un adevarat magnet pentru pasionatii de calatorii!  

Manastirile pictate din Bucovina

Pentru inceput, trebuie specificat faptul ca Bucovina detine o multime de manastiri, iar cateva au fost incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Acestea au fost adaugate in grupul ,,Bisericile pictate din nordul Moldovei,,. Este vorba de bisericile Arbore, Humor, Moldovita, Patrauti, Probota, ,,Sf. Ioan cel Nou,, din Suceava, Sucevita si Voronet.

Periplul nostru prin Bucovina a inceput cu Manastirea Voronet, asadar vom zabovi putin la Gura Humorului. De altfel, satul Voronet apartine acestui oras.

Manastirea Voronet

Cu siguranta ai auzit expresia ,,albastru de Voronet,,! Frescele excelent conservate ies in evidenta datorita coloritului ,,natural,,. Culorile predominante sunt verdele si albastrul, care sunt imbinate armonios cu mediul pitoresc si cursul de apa al Voronetului, situat in apropiere.

Manastirea Voronet, ctitorie de seama a domnitorului Stefan cel Mare, a fost construita in anul 1488, in mai putin de 4 luni! Apoi, au fost adaugate picturile interioare si exterioare. De retinut arhitectura si aspectul turlei cu bolta in stil moldovenesc, deasupra naosului!

Biserica Sf. Gheorghe, ruinele chiliilor, clopotnita si un zid amplasat la intrare sunt elementele care formeaza acest complex monahal impresionant de la Voronet.

Exista si taxe de intrare sau foto, insa acestea reprezinta mici amanunte, deoarece sunt valabile pentru majoritatea manastirilor din zona. Potentialul turistic al Bucovinei este imens, aspect care a incurajat practicarea comertului la mica distanta de aceste manastiri, iar la Voronet vei zari o strada plina de magazine de suveniruri!

Cam atat despre Manastirea Voronet! Stiu ca este arhicunoscuta si plina de turisti, dar merita vazuta!

Tu ai fost in Bucovina? Daca da, astept lista manastirilor vizitate de tine si cateva impresii, desigur!


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email