Destinatii

„Romania, asa cum e!”: Manastirea Moldovita, un loc feeric al plaiurilor bucovinene

Manastirile din Bucovina sunt deosebite, dar Moldovita are ceva aparte. Daca ar fi sa descriu Manastirea Moldovita, as spune ca este un loc feeric, plin de liniste, care emana o energie divina! Poposim astazi la Vatra Moldovitei, pentru a descoperi mai bine acest lacas minunat!

Manastirea Moldovita a fost ctitorita de Petru Rares in anul 1532. Stilul arhitectural bizantin, imbinat cu cel gotic tarziu, frescele Bisericii Buna Vestire, excelent conservate, zidurile si turnurile impozante reprezinta cateva caracteristici ale acesteia. In 1612 a fost adaugata si clisarnita.

In materialul despre Manastirea Voronet, am specificat care sunt manastirile pictate din Bucovina incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, iar Moldovita face parte dintre ele.

Atmosfera este vibranta in acest loc! Am simtit pace, bucurie, energie pozitiva si armonie! Tocmai din acest motiv, Manastirea Moldovita este locul meu preferat din Bucovina! De fapt, Moldovita este mult mai mult decat un obiectiv turistic, aceasta manastire constituind o oaza de feerie!

De asemenea, la mica distanta de actuala manastire se afla ruinele vechii biserici, construita sub indrumarea lui Alexandru cel Bun.

Aproape de Moldovita, ai varianta plimbarii cu Mocanita Hutulca, o atractie tot mai cautata in Bucovina.

Ma bucur ca am sincronizat materialul despre acest loc minunat in perioada sarbatorilor de iarna! Toate urarile mele de bine pentru voi! Sarbatori binecuvantate tuturor!

Tu ai vizitat Bucovina? Care este locul tau preferat din aceasta zona turistica?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email