Turul clasic al Italiei- Insula Murano- Croaziera si vizita la fabrica de sticla Ellegi

Am strecurat in materialul despre Venetia o vorba despre Insula Murano. De ce am ales sa pornim in aceasta croaziera? Foarte simplu! Aici avem parte de un cadru natural pitoresc si vom asista la procesul de fabricare al sticlei de Murano. Am mers la fabrica de sticla Ellegi, unde ni s-a facut o mica demonstratie, apoi ne-am oprit la magazinul de suveniruri din Murano. Produsele sunt autentice, iar preturile pe masura! 

Cele mai cautate excursii din Venetia sunt in aceste insule: Murano si Burano.

Insula Murano este cea mai cunoscuta insula din laguna venetiana si reprezinta centrul sticlariei din Italia! Sticla de Murano este renumita in lume, iar noi am vazut cum se formeaza. Va voi povesti procesul de fabricare al sticlei de Murano, insa vreau sa adaug cateva informatii utile despre insula.

Croaziera in Murano

Portul din Murano este colorat si pitoresc. Aici se afla un simplu sat pescaresc. Ulterior, atelierele de sticla din Venetia au fost mutate pe insula.

Pentru a ajunge in Murano, trebuie sa iei un vaporetto. Aceste autobuze acvatice pornesc din Venetia, aproape de Piazza San Marco. Mai exact, din Portul San Zaccaria.

Croaziera in Murano a fost foarte placuta, desi incepuse ploaia, iar apa era involburata. Am mers pana la statia Museo din Murano, apoi am intrat la fabrica de sticla Ellegi.

Vizita la fabrica de sticla Ellegi

Sticla de Murano este cunoscuta in toata lumea. Am mers la fabrica de sticla Ellegi, pentru a afla mai multe detalii.

Am avut ocazia sa vedem procesul de creare al sticlei de Murano, gratis!

Mesterul prepara totul la cuptor, folosind ustensilele potrivite. Imediat dupa ce sticla este scoasa din cuptor, sticla este modelata precum plastilina! Este nevoie de multa iscusinta pentru a intreprinde o asemenea activitate! Primea si tips!

Langa atelierul Ellegi am zarit un magazin de suveniruri autentice. Preturile sunt destul de mari, insa vorbim despre multa creativitate si migala!

Asadar, va recomand sa alocati ceva timp pentru a vizita si insulele din laguna venetiana. Croaziera in Murano si vizita la fabrica de sticla au meritat din plin!

Tu ai explorat laguna Venetiei? Care sunt locurile tale favorite? Eu as adauga Insula Burano pe aceasta lista!


Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email