Turul clasic al Italiei: Obiective turistice in Verona

Nordul Italiei are un potential turistic urias! Fie ca vorbim despre excentricul Milano, romantica Venetie, splendidele lacuri Como, Garda si Maggiore, satele colorate din Liguria, statiunile exclusiviste, palatele regale din Torino, bisericile din Padova sau impozantii Dolomiti, in calitate de turist, vei fi incantat, cu siguranta! Si Verona se afla printre acestea! Verona este cautata pentru istoria sa bogata si pentru atmosfera romantica din centrul orasului! Haideti sa o descoperim si noi, la pas!

Informatii generale despre Verona

Orasul Verona se afla in regiunea Veneto, pe râul Adige, la poalele dealului San Pietro, la intrarea în Campia Padului.

Verona este cautata pentru istoria sa bogata si pentru atmosfera romantica din centrul orasului, care a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, datorita structurii si arhitecturii sale. Verona este impanzita de ziduri si edificii romane, evocand un aer medieval.

,,Patronul,, acestui oras este San Zeno. Aici se poate vizita Bazilica San Zeno Maggiore, locul in care Shakespeare descrie casatoria lui Romeo si Julieta. Biserica are un turn de 62 m. De asemenea, o alta biserica faimoasa este Domul Santa Maria, cea mai veche din Verona, cu lucrari realizate de catre Titian.

Obiective turistice in Verona

Cele mai importante obiective turistice din Verona sunt Amfiteatrul Roman, Balconul Julietei, Piazza Bra, Piazza delle Erbe, Podul Scaligero, Castelul, Bazilica San Zeno Maggiore, Domul Santa Maria, Torre dei Lamberti si Piazza dei Signori.

Turul a fost destul de intens, insa am reusit sa descopar cateva locuri cheie din Verona, de la zidurile inalte pana la stradutele inguste si pastelate.

Amfiteatrul Roman sau Arena din Verona reliefeaza prestanta Imperiului Roman. Aici aveau loc ,,ludi,, sau jocuri. Astazi, Amfiteatrul Roman este deseori folosit pentru spectacole si concerte. De multe ori, a fost gazda a Turului Frantei. Arena din Verona este localizata in Piazza Bra.

Balconul Julietei este cel mai aglomerat loc din Verona. Toata lumea asteapta sa urce pe balcon si sa faca fotografii. Cam comercial! Aici există un perete plin de biletele, pe care sunt scrise declaratii din partea indragostitilor. La mica distanta se afla Piazza delle Erbe.

Torre dei Lamberti este un turn medieval realizat in 1172, localizat in Piazza dei Signori. Acesta are o inaltime de 84 m si se poate zari din orice zona a orasului! A fost deschis publicului in anul 1972.

Piazza dei Signori sau Piazza Dante se afla chiar langa Piazza delle Erbe. Aici merita admirate cladirile vechi, precum Palazzo Domus Nova sau Palazzo del Comune.

Verona este cautata pentru istoria sa bogata si pentru atmosfera romantica din centrul orasului, unde se pastreaza esentele medievale! Si este neasteptat de turistic, pot spune!

Tu ce locuri ai vizitat prin nordul Italiei? Se afla si Verona printre acestea?


Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email