Destinatii

Turul clasic al Italiei- Obiective turistice in Pisa- orasul Turnului Inclinat

Toscana este o regiune superba a Italiei, iar Pisa face parte din lista destinatiilor care merita vazute in aceasta zona! Sa facem cunostinta cu obiectivele turistice din Pisa, orasul Turnului Inclinat!

Obiective turistice in Pisa

Piazza dei Miracoli sau Piazza del Duomo reprezinta nucleul Pisei. Aici se afla fabuloasele constructii din marmura alba de Carrara si marmura greceasca. Stilul arhitectural predominant este cel romanic. Piata Miracolelor a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1987.

Baptisteriul San Giovanni prezinta influente arhitecturale romanice si gotice. Aceasta ,,dantelarie,, a fost construita de sculptorii Nicola si Giovanni Pisani. Baza acesteia a fost inceputa in 1152.

Catedrala sau Domul din Pisa detine o istorie foarte bogata. Catedrala a fost realizata in stil romanic pisan, prin anul 1063, in perioada in care Pisa era o mare putere navala, impreuna cu Venetia, Amalfi si Genova, care formau Republicile Marine ale Italiei.

Domul din Pisa prezinta si cateva influente islamice preluate din orasul Palermo. Detaliile sunt vizibile pe fatada catedralei.

Turnul Inclinat din Pisa a fost construit intre anii 1173 si 1275, avand 56 m inaltime. Simbolul orasului Pisa a inceput sa se incline la cativa ani dupa constructie. Desi au fost efectuate lucrari pentru indreptarea turnului, pisanii nu au fost de acord cu aceasta decizie, iar Turnul din Pisa a devenit celebru in toata lumea!

Acesta purta si numele de Campanila, insa acum il identificam sub denumirea Turnului Inclinat, obiectiv turistic emblematic al Pisei!

Impresii despre Pisa

Situata in vestul Toscanei, Pisa te va fascina cu arhitectura sa! Turnul Inclinat arata incredibil in realitate, iar Piazza dei Miracoli nu poarta degeaba acest nume! Turnul din Pisa ar trebui sa fie adaugat in clasamentul Minunilor Lumii!

In cazul in care doresti sa ii faci o vizita, este necesara o mentiune. Pentru a explora acest taram, intrarea este gratuita. Doar accesul in turn este contra cost.

Magazine de suveniruri gasesti la tot pasul, pe strada care conduce in Piata Domului. Preturile sunt accesibile, in general.

Toscana este o regiune superba a Italiei, iar Pisa face parte din lista destinatiilor care merita vazute in aceasta zona! Cand vei avea ocazia, poti face un plan de calatorie pentru Toscana. Alaturi de ,,miracolele,, din Pisa, grandioasa Florenta, traseele pitoresti, orasele medievale toscane si gastronomia locala, incearca un mix cu Liguria, care se afla foarte aproape de Montecatini Terme, unde te poti caza.

Despre Liguria am vorbit aici.

De asemenea, articole despre nordul Italiei gasesti aici.

Tu ce destinatii din Toscana ai vizita? Pisa? Florenta? Daca ai fost in aceasta regiune, astept si cateva impresii!


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email