Destinatii

Turul clasic al Italiei- Florenta- atractii din bijuteria Toscanei

Capitala Toscanei este, fara exagerare, senzationala! Florenta ofera turistilor posibilitatea de a vizita obiective turistice grandioase și poti incerca diferite activitati culturale. Rafinamentul tipic italian si acea atmosfera de vacanta isi pun amprenta in Florenta!

Obiective turistice in Florenta

Capitala Toscanei este foarte bogata in obiective turistice! In Florenta vei descoperi la tot pasul catedrale impozante, piete pline de turisti, palate opulente si podurile spectaculoase de pe Arno.

Adaugam pe lista atractiilor din Firenze casele colorate, galeriile de arta, parcurile si gradinile luxuriante. Sincer, Florenta este orasul meu favorit din Italia! Hadeti sa va arat ce obiective turistice am remarcat pe parcursul turului ghidat!

Bazilica Santa Croce este localizata in Piazza Santa Croce. Aceasta biserica franciscana realizata in stil neogotic este cunoscuta pentru frescele lui Giotto. Bazilica Santa Croce a fost construita in 1294 de Arnolfo di Cambio. Intrarea costa 8 euro.

Piazza Santa Croce inconjoara emblematicul lacas de cult si este presarata cu magazine si cafenele.

Palazzo Vecchio se afla in Piazza della Signoria, centrul civic al orasului Florenta. Palazzo Vecchio a servit drept sediul administratiei locale, avand aspectul unei fortarete medievale cu turn, cu camere somptuoase si curti bogat ornamentate.

Piazza della Signoria prezinta o serie de sculpturi si creatii artistice, precum statuile sau fantanile expuse de familia Medici ca instrument de propaganda si de prestigiu. De obicei, piata este aglomerata! In apropiere se afla Galeria Uffizi.

Domul Santa Maria del Fiore a fost proiectata in 1296 de catre Arnolfo di Cambio, la ordinele familiei Medici si se afla pe locul 4 in Europa ca marime. Numele sau provine de la simbolul orasului Florenta, crinul.

Aceasta grandioasa catedrala a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO impreuna cu Campanila lui Giotto, turn in stil gotic din 1334, inalt de peste 80 metri, de unde se poate admira Florenta si Baptisteriul San Giovanni, realizat in secolul 12, cu usi de bronz lucrate de Andrea Pisano si Lorenzo Ghiberti.

Domul impresionant de 91 m inaltime a fost adaugat de catre Filippo Brunelleschi. Lucrarile au fost finalizate in anul 1579. Armonia culorilor catedralei Santa Maria del Fiore este datorata tiglei rosii si fatadei din marmura alba, verde si roz.

Piazza del Duomo reprezinta centrul religios din Florenta. Aici am facut pauza de masa la un restaurant cu specific toscan.

Pentru a vizita obiectivele turistice din Piazza del Duomo, trebuie sa mentionez ca intrarea la catedrala este gratuita, insa pentru a urca in Campanila lui Giotto sau la Domul Brunelleschi trebuie sa scotocesti prin buzunar.

Cel mai avantajos este biletul complet la 20 euro, care include toate atractiile din piata, inclusiv Baptisteriul.

Piazza della Repubblica este amplasata in centrul vechi din Florenta: Mercato Vecchio. Aceasta piata servea drept loc de intalnire pentru rutele din Roma Antica. Astazi, Piazza della Repubblica este destinata vizitatorilor care se relaxeaza la cafenelele si restaurantele din zona. Aici se afla Arcone, o constructie care simbolizeaza revenirea la libertate a florentinilor.

Fontana del Porcellino este un loc turistic din capitala Toscanei. Am fost la Florenta in Anul Mistretului, care se spune ca aduce prosperitate. Conform legendei, cine il mangaie pe rat pe Porcellino si introduce moneda in fantana, se va intoarce la Florenta!

Palazzo Pitti este situat la sud de Arno, aproape de Ponte Vecchio. Palatul cuprinde un complex de galerii, cu vaste colectii de arta ale maestrilor italieni si europeni. Palazzo Pitti a fost resedinta unui bancher din Florenta. Palatul a fost cumparat in 1549 de familia Medici, apoi a fost deschis publicului. In apropiere se afla Gradinile Boboli.

Ponte Vecchio este cel mai pitoresc si cel mai fotogenic pod de pe Arno. Spectaculosul pod din Florenta a fost realizat de catre Neri di Fioravante, in 1345. Atunci, Ponte Vecchio era marginit de cateva pravalii. Astazi, este plin de turisti, care admira casele colorate situate de-a lungul si de-a latul sau si splendida imagine a orasului, traversat de Arno. Privelistile sunt exceptionale!

Biblioteca Națională Centrală din Florența este cea mai mare biblioteca din Italia. Contine o multime de carti, manuscrise, ziare si pamflete.

Porta San Niccolo este un turn inalt care facea parte din ansamblul zidurilor florentine.

Impresii despre Florenta

Va ziceam ca Florenta este bogata in obiective turistice. Abia am avut ocazia sa descopar cate ceva din fiecare! Turul a fost cam rapid, insa a meritat!

Pe langa atractiile turistice din Firenze, am fost impresionat de atmosfera locala! Peisajul urban din Florenta este pitoresc. Casele colorate, strazile cu iz medieval, pietele in care vechiul si noul se impletesc si artistii stradali transmit acea semnatura de oras turistic!

Da, Florenta este pe placul meu, fiindca este un oras plin de creativitate, cu biserici impunatoare, piete animate, galerii de arta si un mistret care aduce prosperitate!

Conducatorii de facto din Florenta au contribuit la imaginea orasului, considerat un important centru politic, cultural, economic si social, atat la nivel european, cat si la nivel global.

Acest oras model, oras al creativitatii artistice si intelectuale a fost capitala Regatului Italiei, iar Florenta a fost supranumita ,,Atena Evului Mediu,,. Aici a fost inventat florinul de aur, care a scos Europa din Evul Mediu. Aici a fost inventat dialectul florentin.

Putem spune ca florentinii reprezinta un brand, fiindca ei au finantat industria europeana si, printre altele, au sprijinit financiar inclusiv papalitatea!

Asadar, Florenta inseamna mai mult decat locul in care florentinii se adunau in pietele orasului pentru un ,,intermezzo,, dupa orele de munca sau destinatia cautata de turisti din toata lumea! Capitala Toscanei reprezinta centrul innoirii artistice si culturale, care a schimbat din acest punct de vedere istoria Italiei si a lumii!

Asa arata bijuteria toscana, vazuta de mine dupa un tur destul de rapid! Florenta este bogata in obiective turistice si emana o atmosfera deosebita! Este orasul meu preferat din Italia!

Tu ai fost in Florenta? Ce locuri ai explorat in capitala Toscanei?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email