Destinatii

Turul clasic al Italiei: Assisi, o locatie interesanta din Umbria

In urma cu ceva timp, citeam cateva curiozitati despre Umbria, o regiune a Italiei care incepe sa rivalizeze cu Toscana. Am cautat detalii si arata bine. Totusi, comparatia cu Toscana este putin exagerata, dar Umbria ascunde cateva locatii interesante, precum Assisi. Despre acest orasel pitoresc vom vorbi noi acum! Merita sa ne indreptam atentia catre el? Eu cred ca sunt mai multe astfel de orase, insa deocamdata poposim la Assisi.

Informatii generale despre Assisi

Umbria este o regiune deluroasa cu o multime de orase pitoresti, precum Assisi (oras infratit cu San Francisco), Perugia (capitala regiunii), Terni, Orvieto, Gubbio sau Spoleto.

Dintre acestea, Assisi este cea mai cunoscuta destinatie turistica a Umbriei, datorita atractiilor sale. De asemenea, Assisi este un important loc de pelerinaj, cunoscut sub denumirea de Orasul Pacii.

Patronul orasului este Sfantul Francisc de Assisi, cunoscut si sub numele de Giovanni Bernardone.

Obiective turistice in Assisi

Bazilica Sf. Francisc din Assisi se afla in Patrimoniul Mondial UNESCO. Aceasta este cunoscuta pentru frescele lui Giotto si pentru bisericile suprapuse: Biserica Inferioara si Biserica Superioara. Merita mentionate in aceasta categorie atat Bazilica di Santa Chiara, cat si Catedrala San Rufino.

Langa Bazilica Sf. Francisc se afla Piazza Inferiore di San Francesco. Sugestie: urca scarile pentru a admira privelistea asupra orasului si vei intelege farmecul Umbriei, regiune care incepe sa rivalizeze cu Toscana! Bine, eu prefer Toscana, insa si Umbria este plina de surprize!

Strazile idilice din Assisi reprezinta identitatea regiunii Umbria si merita luate la pas! Fontebella este o strada pitoreasca si emana un aer medieval. Casele vechi, cu obloane de lemn si flori la pervaz, aleile pietruite, restaurantele si magazinele de suveniruri te vor tenta sa faci un popas aici, pentru a cumpara un magnet de frigider, o vedere sau pentru a servi fie un gelato, fie un cannolo! Desi am cautat cannoli in sudul Italiei, am gasit acest delicios desert in Assisi!

La iesirea din centrul istoric se afla Poarta San Francesco, reprezentand principala cale de acces catre obiectivele turistice din Assisi, Orasul Pacii.

Asadar, pot spune ca Assisi este o locatie interesanta din Umbria. Regiunea incepe sa rivalizeze cu Toscana, desi comparatia este putin exagerata, dar Umbria ascunde cateva locuri deosebite.

Tu ai fost in Umbria? Ce locuri consideri ca merita explorate in aceasta regiune?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email