Destinatii

10 locatii mai putin cunoscute din Apuseni

De fiecare data am cautat destinatii noi din zone turistice care promit multe pasionatilor de calatorii! Autenticitatea locurilor si descoperirea teritoriilor neexplorate au fost subiectele principale care ne-au angrenat in acest infotrip in Apuseni! Am inclus in acest articol cascade, pesteri, chei, poienite, forme de relief deosebite si lacuri, o portie de istorie si o portie de cultura locala! Astfel, astazi ti-am pregatit 10 locatii mai putin cunoscute din Apuseni!

Cascada Pisoaia este un obiectiv turistic mai putin cunoscut din Apuseni, insa incepe sa atraga turisti din zona. Localizata in satul Nemesi, la mica distanta de Campeni, Cascada Pisoaia mai este denumita si Cascada Miresii. Accesibila si fara taxe de intrare, aceasta este, in opinia mea, cea mai spectaculoasa cascada a Muntilor Apuseni si mai impresionanta decat Cascada Bigar, datorita inaltimii nivelului apei de vreo 20 metri si cadrului natural mirific!

Dealul cu Melci reprezinta un fenomen geologic deosebit de interesant si rar intalnit. Dealul cu Melci se afla aproape de cascada, primind insa atentie insuficienta din partea turistilor! Aceasta rezervatie paleontologica dateaza din perioada Cretacicului Superior, pe locul Marii Thetis, in care predomina speciile de gasteropode numite Acteonella Gigantea, amestecate cu conglomerate cu marne si gresii.

Casa lui Avram Iancu de la Vidra de Sus prezinta o parte din istoria Tarii Motilor. Numit Craisorul muntilor, Avram Iancu a militat pentru o natiune libera, acesta fiind avocat, revolutionar pasoptist, prefect al Legiunii Auraria Gemina si conducatorul Tarii Motilor.

Gasiti mai multe detalii despre istoria acestei regiuni la Muzeul Avram Iancu. Bilet: 5 RON. Mai este si in Campeni ceva asemanator.

Barajul Mihoesti este locul de confluenta al Ariesului Mic cu Ariesul Mare. Peisajele pitoresti de pe Valea Ariesului te vor incanta!

Manastirea Sf. Ilie din Albac este un loc plin de energie divina! Localizata pe Valea Ariesului, manastirea de lemn a fost realizata incepand cu anul 1992, la initiativa I.P.S. Andrei. In 1994, terenul a fost nivelat, in 1997 a fost turnata fundatia, iar in 1999 au inceput lucrarile de constructie.

Pestera Poarta lui Ionele a reprezentat o alternativa pentru Pestera Scarisoara, care a fost inchisa temporar in perioada acestui infotrip. Aceasta grota a fost un loc de refugiu pentru un haiduc, Ionel. Merita doar pentru cascada care se formeaza la interior si lacul subteran! Bilet: 13 RON.

Cheile Ordancusii sunt situate la poalele Muntilor Bihor. Aici predomina relieful carstic. Traseul incepe de la Pestera Poarta lui Ionele si ajunge pana la Dealul Ordancusii. Peisajele sunt superbe! Recomand!

Poiana Calineasa a fost surpriza acestui infotrip in Apuseni! Nu aflasem de el, insa merita din plin! Urca de la Cheile Ordancusii, pentru a ajunge in Poiana Calineasa! Autenticitatea locului si statutul de zona neexplorata te vor convinge sa faci un popas aici, pentru a admira privelistea Muntilor Bihor si pentru a interactiona cu localnicii, care se ocupa de gospodariile lor.

Liniste totala! Un loc minunat, in care te vei deconecta de la tehnologie si te poti relaxa la camping! In zona se afla Parcul Natural Apuseni.

Cascada Rachitele- Valea Stanciului se afla in localitatea Margau, judetul Cluj. Un loc spumos! Cascada Rachitele sau Cascada Valul Miresei este spectaculoasa, avand inaltimea de 30 metri! Numele de Valul Miresei este dat de cascada in forma de voal. Se spune ca iarna cascada seamana cu un ghetar!

Este nevoie de putina conditie fizica, deoarece cascada este accesibila, iar in zona se afla cateva restaurante locale si locuri de parcare. Aici am vazut mai multi turisti!

Lacul Belis- Fantanele este ceva mai turistic, insa majoritatea sunt localnici din zona Clujului. Lacul Belis are o priveliste superba de la Giurcuta de Sus. Poti poposi in zona barajului, unde se afla cateva barci si locuri de agrement sau poti sa admiri lacul in tihna! Totul, inconjurat de paduri de conifere!

Autenticitatea locatiei si zonele neexplorate ne-au angrenat in acest infotrip! Ti-am vorbit despre locatii mai putin cunoscute din Apuseni, insa mai avem pe lista multe destinatii noi din aceasta zona!

Tu ce locuri mai putin cunoscute ai descoperit in Apuseni?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email