4 obiective turistice clasice intre Sinaia si Brasov

Incepem turul Transilvaniei, insa trebuie sa acordam atentie si atractiilor de pe Valea Prahovei si imprejurimilor Brasovului! Daca in materialul despre Apuseni vorbeam despre destinatii mai putin cunoscute, astazi ne vom rezuma la 4 obiective turistice clasice, localizate intre Sinaia si Brasov.

Castelul Peleș are o istorie foarte bogata si este un obiectiv turistic cunoscut de toata lumea, inclusiv de turistii straini care vin sa il viziteze. Castelul Peles reprezinta o emblema pentru orasul Sinaia si nu mai are nevoie de prea multe prezentari. Aici gasesti toate raspunsurile la intrebari despre castel, programul si taxele de intrare.

Dupa mai multe incercari, am reusit sa il gasesc deschis. Si interiorul este impresionant, nu doar exteriorul! Mai mult de atat, am intrat foarte repede, fiind foarte liber la intrare!

Castelul Bran a devenit o atractie- magnet pentru straini, datorita legendelor si promovarii sale. Aici putem vorbi si despre marketing, insa mie mi se pare putin overrated. Aici gasesti informatii despre program si bilete.

Am descoperit Castelul Bran in urma cu mult timp. Exterior- interior! Acum, am preferat sa fac un popas prin parc, pastrand entuziasmul pentru obiective turistice neexplorate!

Cetatea Râșnov este cautata de multi turisti, cat si de brasoveni care vor sa se relaxeze in timpul liber. Se poate urca la pas, cu trenuletul tras de tractor, pe scari sau cu funicularul. Rasnov inseamna in limba germana Valea Trandafirilor, iar aceasta floare semnifica simbolul orasului.

Cetatea Rasnov era in proces de restaurare, insa a fost posibila vizita la fortareata. Desi o mai vazusem, am hotarat sa vad ce modificari au fost facute. Informatii suplimentare, aici.

Biserica Fortificată Prejmer se afla aproape de Brasov, pasionatii de calatorii afland de ea repede. Mai putin cunoscute sunt bisericile fortificate de la Harman din zona si Saschiz, in judetul Mures.

Biserica Evanghelica Fortificata din Prejmer a fost realizata in stil gotic burgund implementat de calugarii cistercieni de la Carta. Datele atestarii documentare difera din 1211 pana in 1240, cand a fost atestata oficial. Ulterior, a fost construita cetatea, astfel incat Prejmer devine biserica fortificata. In 1960 au inceput lucrarile de reamenajare, iar in 1999 Biserica Fortificata Prejmer a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Detalii despre program si bilete, aici.

Impresionant este zidul rotund, care seamana cu un mic Colosseum, cat si turnul bisericii! De pe strada nu se vede foarte mare, insa din cetate este altceva!

Acestea sunt cateva obiective turistice clasice pe care le poti vizita intre Sinaia si Brasov, desi trebuie sa iesi uneori de pe traseu. Stiu ca sunt cunoscute de toata lumea, insa merita mentionate! As vrea sa adaug pe lista Castelul Cantacuzino din Bușteni și Platoul Bucegi, unde nu am fost. Pana atunci, pregatesc materiale noi despre Transilvania si cateva surprize!

Tu ce obiective turistice clasice preferi? Care crezi ca sunt cele mai atractive destinatii din Romania? Astept parerea ta!


Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email