Destinatii

La pas prin Fagaras

Incepem periplul prin Tara Fagarasului! Zona este plina de obiective turistice deosebite! Asadar, pornim din Fagaras, un oras linistit si atractiv din punct de vedere turistic!

Scurta introducere despre Tara Fagarasului

Aceasta asezare situata la sud de Olt si la nord de Muntii Fagaras este plina de obiective turistice deosebite! Tara Fagarasului sau Tara Oltului cuprinde mai multe localitati din judetele Sibiu si Brasov, iar punctul de reper este orasul Fagaras, despre care vom vorbi in acest material.

Tara Fagarasului este o depresiune si un tinut istoric din Transilvania, care detine cetati medievale si biserici fortificate, manastiri si muzee traditionale. Tara Fagarasului a mai fost numita si Tara Cartei.

La pas prin Fagaras

Pentru a face cunostinta cu Tara Fagarasului, vom incepe din Fagaras, un oras linistit si atractiv din punct de vedere turistic! Aici am descoperit Catedrala Sf. Ioan Botezatorul si Cetatea Fagaras, cu Muzeul Tarii Fagarasului Valer Literat si lacul care inconjoara aceasta fortareata medievala, restaurata recent.

Catedrala Sf. Ioan Botezătorul

Avand in vedere ca Muzeul Tarii Fagarasului era inchis, am dat o tura prin centru si am fost placut surprins! Inainte sa deschida Cetatea Fagaras, am zarit Catedrala din Fagaras.

Se spune ca ar fi cel mai mare lacas de cult din provincie! De asemenea, Catedrala Ortodoxa Sf. Ioan Botezatorul este poleita cu aur! La intoarcerea in Fagaras, am avut ocazia sa o vedem exact din camera de hotel! O fi fost coincidenta? Nu cred!

Cetatea Făgăraș

Muzeul Tarii Fagarasului a luat contur pe baza patrimoniului colectionat de catre profesorul Valer Literat. Ulterior, a functionat din 1951 sub titulatura de Muzeul Orasenesc Fagaras.

In 1973, acest muzeu a inceput sa fuzioneze cu sectia care a fost realizata in Cetatea Fagarasului si afiliata Muzeului Brukenthal din Sibiu.

In 2004, a primit denumirea de Muzeul Tarii Fagarasului ,,Valer Literat,,.

Am hotarat sa adaug pe lista Cetatea Fagaras inca de la participarea la Targul de Turism al Romaniei, cand am vorbit cu un repezentant al standului Fagaras despre aceasta zona superba a Romaniei. Mi-a spus despre potentialul turistic al Tarii Fagarasului si mi-a oferit bilete pentru Muzeul Tarii Fagarasului ,,Valer Literat,,. Ii multumesc pe aceasta cale!

Muzeul Tarii Fagarasului este de profil mixt: istorie, geografie, etnografie si arta. Cuprinde colectii importante din Tara Fagarasului, precum cele de arheologie, ceramica, icoane pe sticla, arta lemnului, port popular sau numismatica. Detine expozitii despre istoria Tarii Fagarasului, etnografia zonei, arta plastica si arta decorativa. Informatii suplimentare despre istoria cetatii, aici.

Poti vizita curtea interioara, curtea exterioara, bastioanele, turnurile, Sala Dietei, Pivnita Mare, sala de arheologie, sala de arta religioasa, expozitiile temporare si salile de mestesuguri, salile de istorie si sala de mobilier urban. Urmareste programul si verifica daca are loc schimbarea garzii la cetate! Biletul de intrare la Cetatea Fagaras este 20 RON. Detalii despre program si tarife, aici.

Cazare Brasov: Hotel Stop 3*.

Cazare Fagaras: Hotel Bulevard Fagaras 3*.

Tara Fagarasului este minunata si merita descoperita! Zona este plina de obiective turistice deosebite! Pornim din Fagaras, un oras linistit si atractiv din punct de vedere turistic, iar in materialele urmatoare va voi prezenta imprejurimile acestui oras fortificat din Tara Fagarasului!

Tu ai fost in Tara Fagarasului? Daca da, ce obiective turistice ai vizitat?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email