Castelul de Lut- Valea Zanelor- un loc de basm din Tara Fagarasului!

Romania este presarata cu locuri minunate, destinatii idilice care te vor incanta instant! Castelul de Lut reprezinta un loc de basm din Tara Fagarasului si a inceput sa atraga atentia turistilor din toate zonele tarii! Si strainii au cuvinte de lauda pentru aceasta zona superba, mai ales ca la Porumbacu de Sus a fost inaugurata inca o atractie deosebita, numita Povestea Calendarului! Judetul Sibiu este turistic si atragator, iar o excursie in Tara Fagarasului va fi completa doar daca include si Castelul de Lut, Valea Zanelor! Sa va povestesc cateva lucruri despre el!

Informatii despre Castelul de Lut Valea Zanelor, un loc de basm din Tara Fagarasului

Castelul de Lut Valea Zanelor a fost realizat in anul 2014, in urma conceptului Casa Naturala de Poveste. Atunci a fost creionat un loc de basm din Tara Fagarasului, la distanta de aglomeratia oraselor! Astfel, Razvan si Gabriela au pus bazele acestui proiect, numit Castelul de Lut Valea Zanelor!

Castelul este realizat in totalitate din lut! Doar turnurile sunt din piatra.

Castelul de Lut are 2 nivele, 10 camere cu intrare separata si cu design deosebit, 2 turnuri in care se poate urca si 50 ferestre! Arhitectura este eco friendly. Mai multe informatii despre castel gasiti aici.

Castelul de Lut Valea Zanelor se află in Porumbacu de Sus, la poalele masivului Negoiu, deseori confundat cu masivul Moldoveanu din Muntii Fagaras, aproape de râul Porumbacu.

In 2016, a luat contur cladirea pentru restaurantul din Gradina Zanelor, iar in 2018, Castelul de Lut a beneficiat de o promovare masiva! Merita vazut si nu este laudat degeaba! Intrarea costa doar 10 RON. Detalii despre pachetele de servicii gasiti aici.

Impresii despre Castelul de Lut Valea Zanelor, un loc de basm din Tara Fagarasului

Castelul de Lut reprezinta un loc de basm din Tara Fagarasului! Am fost placut surprins de arhitectura sa traditionala si de aerul optimist pe care il emana! Se poate face turism in Romania!

Am apreciat creativitatea initiatorilor proiectului! Au apelat la mesteri iscusiti, se pare! Ei zic ca au fost ajutati de zane si pitici! Locul este perfect pentru familiile cu copii, insa toti turistii erau entuziasmati dupa ce au descoperit acest taram feeric!

Totul este realizat din materiale romanesti! Aplauze si pentru acest aspect!

De asemenea, numarul mare de turisti atesta faptul ca la Porumbacu de Sus au fost facute investitii masive! Recent, langa Castelul de Lut Valea Zanelor, a fost inaugurata inca o atractie turistica deosebita, numita Povestea Calendarului! Mergeti in Tara Fagarasului, mergeti la Castelul de Lut Valea Zanelor, mergeti la Porumbacu de Sus! Veti fi incantati, cu siguranta!

Pot fi realizate o multime de trasee prin Tara Fagarasului, insa acestea trebuie sa includa si Castelul de Lut Valea Zanelor din Porumbacu de Sus!

Tu ai fost la Castelul de Lut Valea Zanelor? Ce locuri de basm din Tara Fagarasului ai pe lista?


Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email