Tara Fagarasului este o zona cu surprize la tot pasul! Aici se remarca si Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, o locatie cu energie divina! Se asterne linistea peste acest tinut, iar la Manastirea Sambata de Sus vei fi fascinat de frumusetea locului, de amenajarea impecabila a lacasului de cult, de calmul oamenilor si de zambetele lor sincere!
Informatii generale despre Manastirea Sambata de Sus
Manastirea Sambata sau Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus a fost construita incepand cu anul 1696. La inceput, avea o biserica de lemn realizata la indemnul vornicului Preda Brancoveanu.
Manastirea Sambata de Sus a fost sfintita in 1698, ctitor fiind Constantin Brancoveanu.
In 1926, biserica manastirii a fost restaurata, iar in 1946 a fost sfintita din nou, ctitor fiind chiar regele Mihai I! In biserica se poate observa atat portretul regelui Mihai I, cat si pictura ieromonahului Arsenie Boca, staret la Manastirea Sambata intre 1940 si 1944, apoi la Manastirea Prislop din Silvasu de Sus, judetul Hunedoara. Despre aceasta manastire voi scrie in alt material.
De asemenea, Manastirea Sambata de Sus reprezinta cel mai important lacas de cult din Tara Fagarasului. Acest loc emana energie divina!
In Tara Fagarasului mai poti descoperi manastirile Sinca Veche sau Cartisoara, morile de apa de la Ohaba sau La Valtori. Si multe destinatii surpriza! Merita sa mergi in Tara Fagarasului, fie pentru relaxare, fie pentru o vacanta activa, de tip circuit!
Impresii despre Manastirea Sambata de Sus
Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus emana energie divina! Este o locatie unde se asterne linistea! Structura clasica este realizata, evident, in stil brancovenesc! Biserica manastirii, staretia, turnul clopotnita si Fantana Izvorul Tamaduirii sunt completate de galeriile chiliilor si lacul de langa manastire.
Pentru a intelege mai bine care sunt aspectele stilului brancovenesc mergi la Palatul Potlogi din judetul Dambovita! Este foarte aproape de Bucuresti si iti va oferi o imagine de perspectiva asupra Manastirii Sambata de Sus! Eu am procedat invers, insa am remarcat cateva detalii pretioase despre bogatia arhitecturala de care dispune tara noastra!
Tocmai de aceea, as vrea sa descopar Romania pe indelete, iar Tara Fagarasului face parte din acest proiect personal.
Nu am fost contactat de cineva si nu sunt platit sa vorbesc despre aceste destinatii, o fac din pasiune si incerc sa iti arat si tie cate locuri minunate gasesti in Romania!
Asadar, in cazul in care doresti sa faci un tur complet prin Tara Fagarasului, iti recomand sa adaugi si Manastirea Sambata de Sus pe aceasta lista!
Tu ce destinatii ai explorat in Tara Fagarasului? Ce locuri mai doresti sa vezi in aceasta zona mirifica?