Cetatea Rupea, un obiectiv turistic mai putin cunoscut din judetul Brasov

Intre Brasov si orasul Sighisoara poti descoperi Cetatea Rupea, un obiectiv turistic mai putin cunoscut din judetul Brasov. Am putine impresii despre acest loc, deoarece am vazut multe cetati si am sesizat o serie de trasaturi comune cu ale acestora. Consider ca ar fi mai bine sa rezum totul la cateva detalii si imagini!

Cetatea Rupea sau Cetatea Cohalmului se numara printre cele mai vechi vestigii arheologice ale Daciei meridionale. Aceasta dateaza din paleolitic si neoliticul timpuriu.

Se spune ca aici se afla Cetatea Rumidava, apoi devine Castrul roman Rupes, care inseamna stanca sau piatra. Cetatea facea parte din seria unor fortificatii romane si are forma cochiliei de melc.

Cetatea Rupea detine mai multe camere si turnuri, precum Camera judelui sau Camera preotului, Turnul Slujitorilor sau Turnul Scribilor. Exista cateva camere anexe, cat si zidurile cetatii, pe langa cele 4 turnuri si cele 2 curti interioare. La exterior, sunt cateva magazine de suveniruri si se poate admira privelistea asupra zonei.

Sincer, am fost mai putin impresionat de aceasta cetate, insa este doar o parere personala. Puteti merge si sa va formati impresii!

Tu care consideri ca sunt cele mai putin cunoscute cetati din tara noastra?


Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email