Viscri, un sat idilic din centrul Transilvaniei

Viscri reprezinta un loc pe care multi il cunosc dupa o masiva campanie de publicitate. Viscri este un sat idilic din centrul Transilvaniei care atrage turisti dornici sa descopere Biserica fortificata din sat, inclusa in clasamentul celor mai frumoase biserici din lume! Bineinteles, Casa printului Charles de Wales se afla si ea la mare cautare! Viscri contureaza imaginea turismului rural din Romania prin autenticitatea sa si prin atmosfera pe care o emana. Casele traditionale si ulitele pitoresti completeaza decorul!

Informatii generale despre Viscri

Situl rural Viscri este localizat in Podisul Transilvaniei, intre Rupea si orasul Sighisoara. Pitorescul sat apartine comunei Bunesti din judetul Brasov.

Viscri a fost o asezare secuiasca, insa a fost colonizata de sasi. Aceasta destinatie a devenit populara datorita includerii in Patrimoniul Mondial UNESCO in 1999 a bisericii fortificate sasesti din sat si apartenentei printului Charles, care declara ca este incantat de aceste meleaguri. Din cate am citit, ar avea o locuinta si in Breb, Maramures.

Viscri 52: Biserica Evanghelica Fortificata din Viscri dateaza din 1101 si detine doua turnuri, doua bastioane, zidurile si curtea interioara. Aici poti sa urci pe o scara ingusta, de unde ti se va infatisa o priveliste asupra satului. Bisericile fortificate din Transilvania sunt impresionante, insa cea din Viscri are ceva aparte!

Casa Printului Charles de Wales a fost masiv mediatizata. Deoarece i-a placut foarte mult acest loc, si-a cumparat casa in Viscri.

Viscri 32: Hambarul Alb si Casa Albastra reprezinta un simbol pentru Viscri. Te poti caza aici!

Recent, Viscri a fost inclus in clasamentul celor mai frumoase sate europene!

Impresii despre Viscri

De remarcat sunt si atelierele de unde poti cumpara diverse produse artizanale!

Situl rural Viscri are indicatoare de orientare, precum cele catre parcare sau catre centrul satului, care dau bine la capitolul creativitate si un emana un aer pitoresc, oferit de arhitectura locului si de mediul inconjurator.

Viscri imbina perfect pitorescul, traditionalul, creativitatea omului si libertatea naturii!

Consider ca Viscri este un sat idilic din centrul Transilvaniei, care isi merita laudele!

Tu ce biserici fortificate ai vazut in Transilvania?


Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email