Destinatii

Sighisoara, un oras medieval sarmant si plin de culoare!

Sunt o multime de turisti romani care isi doresc sa vada Sighisoara si chiar turisti straini care vor sa descopere acest oras medieval sarmant si plin de culoare! Pe langa istoria sa, Sighisoara ofera ocazia pasionatilor de turism sa calatoreasca in timp! Vei gasi obiective turistice in Sighisoara la tot pasul, iar atmosfera este foarte placuta! Cetatea, Turnul cu Ceas, bisericile si strazile pitoresti reprezinta cateva motive serioase pentru a vizita aceasta bijuterie a Transilvaniei!

Obiective turistice in Sighisoara

Cetatea Sighișoarei a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO si detine 9 turnuri, care au fost incluse in turul fortificatiilor din Transilvania. Cetatea Sighisoara emana parfumul turistic care propulseaza acest oras medieval sarmant si plin de culoare in clasamentul celor mai frumoase locuri din Romania!

Piața Cetății sau Piata Centrala servea drept spatiu comercial in Evul Mediu. Si astazi are acelasi rol, fiind presarata cu terase si restaurante, avand spatiu de promenada si reprezentand locul perfect pentru fotografii!

Turnul cu Ceas este considerat simbolul Sighisoarei, situat la intrarea in Cetate. Ceasul are cateva detalii foarte interesante, printre care putem enumera cele 7 papusi ce reprezinta zilele saptamanii si functionalitatea sa inclusiv dupa intreruperea curentului electric! Aici poti vizita Muzeul de Istorie si Arta Feudala din Sighisoara.

Piața Muzeului se afla chiar langa Turnul cu Ceas, un loc destul de aglomerat si animat.

Biserica Ortodoxă, numita Biserica Sf. Treime, se poate admira din Cetate, unde exista cateva puncte panoramice. Biserica Ortodoxa Sf. Treime a fost realizata in stil neobizantin si se afla undeva la nord de Tarnava Mare, care traverseaza Sighisoara.

Casa cu Cerb este localizata in Piata Cetatii. Casa cu Cerb este celebra pentru arhitectura sa, avand o pictura deosebita la exterior. Aceasta gazduieste un hotel si un restaurant.

Casa Venețiană poarta acest nume datorita ferestrelor, care seamana foarte mult cu cele din Venetia. In prezent, aici functioneaza o gelaterie. Langa aceasta zarim Casa lui Vlad Domnitorul. Acelasi Vlad de la Targoviste sau de la Castelul Bran, tocmai de aceea vin multi turisti straini la Sighisoara! Se spune ca Domnitorul Tarii Romanesti ar fi copilarit in acest loc! Acum, gasim tot un restaurant!

Biserica Romano Catolică vine si ea cu influente venetiene, mai ales cand vei zari Rozeta sau Baptisteriul. Biserica Romano Catolica Sf. Iosif din Sighisoara completeaza arhitectura de la Venetia, influenta prezenta inclusiv in Rodos!

Intrarea la Cetate este gratuita si nu se percep taxe pentru a urca in turnuri. Doar pentru vizitele la Turnul cu Ceas si la anumite muzee din Sighisoara trebuie sa pregatesti cativa banuti. Destinatie de vacanta tot mai cautata, Sighisoara este un oras medieval sarmant si plin de culoare!

Impresii despre Sighisoara, un oras medieval sarmant si plin de culoare!

Am vorbit despre numai cateva obiective turistice din Sighisoara, desi sunt mult mai multe atractii turistice in acest oras medieval sarmant si plin de culoare! Am explorat locurile cele mai importante din centrul istoric, insa ce sa mai zic de casutele colorate sau de strazile pitoresti? Pe buna dreptate, sunt minunate!

Exista o multime de posibilitati de activitati in Sighisoara! Fill the free time! Poti lua tuk-tuk-ul sau trenuletul turistic! Tuk-tuk-ul este in afara cetatii, insa cu trenuletul te poti plimba inclusiv prin Cetate! Add to your list!

De asemenea, daca vrei sa faci o plimbare pe cinste prin Sighisoara, poti incerca un traseu al turnurilor din Cetate. Ai si optiunea de a explora case, muzee, biserici, poti urca scarile din Cetate sau poti sa admiri privelistea asupra orasului Sighisoara, asadar va fi imposibil sa nu gasesti ceva pe placul tau!

Cand voi mai veni la Sighisoara, voi cauta cazare direct in acest loc! Banuiesc ca se organizeaza excursii in mai multe destinatii din zona! Poate la Saschiz, poate la Targu Mures, poate prin Harghita sau poate prin Brasov! Nu am mentionat zona Sibiului, deoarece voi scrie despre ea, pe blog.

Cu aceasta ocazie, tin sa adaug faptul ca am incadrat si eu Sighisoara in clasamentul despre care vorbeam, undeva dupa Sibiu, insa mai sunt multe destinatii care m-au incantat si anul acesta, astfel incat s-ar putea schimba preferintele! Oricum, Sighisoara e pe acolo!

Iti recomand sa descoperi acest oras medieval sarmant si plin de culoare! Merita!

Vei gasi obiective turistice in Sighisoara la tot pasul, iar atmosfera este foarte placuta! Cetatea, Turnul cu Ceas, bisericile si strazile pitoresti reprezinta cateva motive serioase pentru a descoperi aceasta bijuterie a Transilvaniei! Sighisoara este un oras medieval sarmant si plin de culoare!

Tu ai explorat Sighisoara? Ce loc ii gasesti in clasamentul destinatiilor din tara noastra?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email