Biserica Fortificata saseasca din Biertan si legenda sa

Am descoperit o multime de locuri deosebite in Transilvania! Regiunea este bogata in cetati, biserici fortificate, manastiri si orase medievale. Transilvania are un potential turistic imens si sunt cautate inclusiv zonele rurale! Am aflat cateva detalii interesante despre Biserica Fortificata saseasca din Biertan si legenda sa, la pachet, aspecte pe care vreau sa le astern aici! 

O sa incep articolul cu o informatie care da sperante turismului romanesc: Stiati ca localitatea Biertan din judetul Sibiu a fost inclusa in clasamentul celor mai frumoase sate din Romania?

In Evul Mediu, Biertanul era centru agricol si viticol. In zona exista cateva podgorii. Centrul satului era asemanat cu Mediasul, datorita arhitecturii cladirilor, realizate in stil baroc transilvanean, cu nuante pastelate.

Biserica Evanghelica Fortificata din Biertan a fost construita de sasi, aici fiind sediul episcopatului sasesc. In 1397, Biertanul a fost atestat drept cetate.

In 1775, in Padurea Chimdru a fost descoperit un tezaur ce argumenteaza apartenenta la crestinism a localnicilor din Biertan.

Biserica Fortificata saseasca din Biertan apartine din 1993 Patrimoniului Mondial UNESCO! In 1995, au fost emise timbre cu imaginea bisericii!

Zidurile si turnurile impozante gazduiesc cateva sali, dintre care merita remarcate Sala Divortatilor si Bastionul de Vest, unde se afla o expozitie temporara de teracota artizanala din Medias. Trebuie sa urci cateva scari pentru a admira Biserica Fortificata saseasca din Biertan si privelistea asupra satului!

Tariful de intrare este 10 RON, iar suvenirurile tot vreo 10 RON.

Biserica Fortificata din Biertan are si o legenda! Se spune ca in cetate erau aduse persoanele care intentionau sa divorteze! Erau izolate aici si aveau la dispozitie cate un item, pe care il foloseau impreuna. Doar un item! Ce credeti? Unii plecau, fiindca s-ar fi impacat, pe cand altii declarau ca s-au inteles bine, dar o faceau pentru a nu mai sta izolati acolo! Seamana putin cu toata perioada asta, nu vi se pare? Ce idei bizare au unii oameni! Eu nu cred ca e doar legenda!

Exista si cateva rute pe care le poti face incepand din Biertan. Detalii, pe panoul din fata Primariei! Am inteles ca este vorba de trasee cu bicicleta.

Asadar, am aflat detalii interesante despre Biserica Fortificata saseasca din Biertan, iar legenda sa este chiar neobisnuita!

Tu ce biserici fortificate ai explorat in Transilvania? Se afla si cea din Biertan printre acestea?


Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email