Obiective turistice in Medias, un oras fortificat vechi din judetul Sibiu

Descoperim destinatii surpriza din Transilvania si poposim pentru a vedea cateva obiective turistice in Medias, un oras fortificat vechi din judetul Sibiu. Trebuia sa mergem la Muzeul National Brukenthal din Sibiu, insa lunea muzeele sunt inchise. Astfel, am explorat Cetatea Mediasului si Centrul Vechi al acestui municipiu, locuri rar vizitate de turisti, desi potential turistic exista!

Obiective turistice in Medias, un oras fortificat vechi din judetul Sibiu

Descoperim destinatii surpriza in Transilvania, vizitand cateva obiective turistice in Medias, un oras fortificat vechi din judetul Sibiu.

Cetatea Mediaș reprezinta principala atractie a orasului Medias, atestat documentar in anul 1267. Cetatea a fost finalizata in anul 1534, ,,Civitas Mediensis,, detinand 17 turnuri si bastioane, ziduri inalte de peste 7 metri si 7 porti de acces.

Turnul Aurarilor sau Turnul ,,Forkesch,, , localizat la intrarea principala in cetate, reprezinta o fortificatie impozanta care avea un ceas cu gong. Turnul este acoperit de galerii din lemn.

Centrul Vechi din Medias este inconjurat de o multime de atractii, precum Piata Regele Ferdinand, Piata Castelului, Piata George Enescu, Biserica Evanghelica Fortificata Sf. Margareta, Casa Schuller, finalizata in 1588, Casa Schuster, constructie in stil baroc, Turnul Mariei si Vechea Primarie. Biserica Fortificata din Medias este cunoscuta pentru turnul sau inclinat cu ceas, supranumit Turnul Mariei, care indica fazele lunii, cat si pentru stilul arhitectural gotic tarziu, detinand cateva picturi murale importante.

Biserica Ortodoxă Sf. Mihail și Gavril se afla in fata Turnului Aurarilor. Scoala Ortodoxa din Medias a fost construita in 1911, exact cand a inceput sa fie exploatat gazul metan, iar Biserica Ortodoxa Sf. Mihail si Gavril a fost sfintita in 1935.

Impresii despre Medias

Descoperim destinatii surpriza in Transilvania, vizitand cateva obiective turistice in Medias, un oras fortificat vechi din judetul Sibiu. Orasul Medias este linistit, cu un centru cochet, insa nu atat de animat, desi este plin de case colorate, precum Vechea Banca Transilvania sau Vechea Farmacie.

In Medias, totul pare arhaic, inclusiv cartile din Biblioteca in aer liber de la Mediensis Bar! Din pacate, si cartile au fost uitate! In schimb, ideea este foarte buna, am fost chiar impresionat! ,,Ia o carte, bucura-te de ea, returneaz-o sau pune alta in loc!,, Asa arata deviza celor care au realizat acest demers cultural!

Mediasul este situat in ,,Weinland,, sau Tara Vinului, impreuna cu satele din apropiere, precum Biertan sau Mosna, unde avem bisericile fortificate! Potentialul viticol este completat de cel turistic, doar ca este nevoie de mai multa promovare si cateva restaurari la Cetatea Mediasului si in Centrul Vechi al orasului! Remarcabile sunt indicatoarele turistice si imaginile cu biserici fortificate din Transilvania, inscriptionate pe o veche cladire din Medias, chiar langa Centrul de Informare si Promovare Turistica!

Consider ca Mediasul merita promovat, deoarece se afla in clasamentul celor mai vechi orase din Romania si are o istorie bogata!

Care dintre voi ati explorat orasul Medias? Ce impresii aveti despre aceasta destinatie?


Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email