Destinatii

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA- Dumbrava Sibiului- cel mai frumos muzeu din Romania!

Cand eram copil, mergeam in vacanta la Sibiu, faceam plimbari prin Dumbrava si chiar visam sa ma mut in acest oras! Va marturisesc ca Sibiul este orasul meu favorit din tara din punct de vedere turistic si consider ca are un ambient foarte placut! De fiecare data vin cu mare drag aici, iar recent am avut ocazia sa redescopar orasul Sibiu. Pentru inceput, am mers la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Dumbrava Sibiului, cel mai frumos muzeu in aer liber din Romania, in opinia mea! Si cel mai pitoresc! Amenajarea este impecabila, iar complexul ofera o imagine larga a potentialului turistic rural!

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA- Dumbrava Sibiului- cel mai frumos muzeu din Romania!

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA reprezinta o sectie a Complexului National Muzeal ASTRA. Vorbim despre cea mai detaliata structura etno-muzeala din Romania, acoperind atat particularitatile culturii populare romanesti, cat si pe cele sasesti.

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA a fost lansat in 1993. Localizat in Parcul Natural Dumbrava Sibiului, Muzeul ASTRA emana un aer pitoresc, fiind presarat cu ateliere, case taranesti, biserici de lemn si complexe de cladiri, precum scoala sau moara hidraulica, toate acestea fiind inconjurate de un lac mirific si spatii verzi. Consider ca este cel mai frumos muzeu din Romania!

Am mers la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului pentru a intelege cat de bogata in traditii este zona rurala pentru tara noastra, deoarece avem foarte multe lucruri de invatat din ele. De asemenea, este foarte importanta promovarea turismului rural, dat fiind potentialul ridicat al acestuia, inclusiv in Transilvania!

Exista mai multe expozitii la Muzeul ASTRA. La interior, Sala Cale detine lucrarea Targul, o pictura in care este reliefat specificul national si etnografic. Sala Atelier detine camerele mestesugaresti de productie (ex: lemnar, olar), Sala Targului cuprinde elementele traditionale (ex: metal, textile), iar Sala Changes este expozitie temporara. La exterior, avem muzeul in aer liber, care inglobeaza elementele satului romanesc, cea mai mare si cea mai spectaculoasa parte a acestui complex. Detalii suplimentare despre muzee, AICI!

Colectiile cele mai de seama de la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului sunt cele de broderii, textile, obiecte de arta religioasa taraneasca, lemn, ceramica si cele de grafica documentara.

Pentru intrarea la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, un bilet pentru adulti costa 25 RON, un bilet pentru pensionari 12 RON, cel pentru elevi sau studenti 7 RON, abonamentul familial costa 150 RON pe an, iar abonamentul pentru elevi sau studenti 35 RON pe an. Bilete online, AICI!

Impresii despre Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Dumbrava Sibiului

Am mers la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului si am remarcat cea mai complexa structura etno-muzeala din Romania, fiind o atractie potrivita pentru toata lumea! Desi Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA detine o multime de categorii de exponate si are o suprafata imensa, amenajarea este impecabila!

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Dumbrava Sibiului reprezinta un loc perfect pentru relaxare si plimbari. Vei descoperi esente culturale romanesti, completate de armonia naturii!

Vei primi si o harta a muzeului la intrare, astfel incat iti va fi mai facil sa recunosti categoriile de exponate si sa te ghidezi pe aleile sale. Am observat si cateva indicatoare!

Asadar, va recomand sa vizitati Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Dumbrava Sibiului, cel mai frumos muzeu in aer liber din Romania, in opinia mea!

Tu ai fost la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Parcul Natural Dumbrava Sibiului? Ce nota merita? Eu consider ca este cel mai frumos muzeu in aer liber din tara noastra!


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email