Destinatii

Sibiu, un oras fascinant din Romania, recunoscut in Europa!

Tinand cont ca am vorbit recent despre Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Dumbrava Sibiului, ne vom rezuma la atractiile din zona. Sibiu este un oras fascinant din Romania, recunoscut in Europa! Poposind in centrul istoric al orasului, vom zari o multime de obiective turistice in Sibiu, iar atmosfera este de basm, indiferent de anotimp! Probabil ca spun toate acestea deoarece Sibiul este orasul meu favorit din tara, insa atat romanii nostri, cat si turistii straini sunt incantati cand se plimba prin acest oras superb din Transilvania si confirma faptul ca Sibiul are un potential turistic urias! Sibiul este mirific!

Sibiu, un oras fascinant din Romania, recunoscut in Europa!

Sibiu este un oras fascinant din Romania, recunoscut in Europa! In Sibiu vom zari o multime de obiective turistice, cu o atmosfera de basm!

Sibiu a fost atat capitala Transilvaniei, cat si Capitala Culturala Europeana, alaturi de Luxembourg Ville.

La Sibiu au aparut noutati dupa noutati! Prima monetarie, prima farmacie, primul orologiu, primul experiment din lume in care sunt folosite rachete, prima fabrica de bere sau prima sala pentru spectacole de teatru reprezinta cateva exemple importante!

Sibiul prezinta un interes turistic deosebit! Zidurile si fortificatiile sunt excelent conservate, iar centrul istoric din Sibiu se afla in proces de inscriere pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Orasul Vechi din Sibiu este plin de atractii turistice! Casele, lacasele de cult, muzeele si pietele atrag turisti din toata lumea!

De asemenea, in Sibiu au loc si o multime de targuri sau festivaluri care incurajeaza turismul!

Obiective turistice din Sibiu

Sibiu este un oras fascinant din Romania, recunoscut in Europa! In Sibiu vom zari o multime de obiective turistice, cu o atmosfera de basm! Aici se afla Orasul de Jos si Orasul de Sus.

Zidul Cetății este inconjurat de mai multe centuri de fortificatii, precum Turnul Dulgherilor sau Turnul Olarilor. Aceste turnuri emblematice au fost restaurate si ii confera Sibiului statutul de oras medieval.

Piața Mare din Sibiu este un punct de reper al orasului. Aici se afla Primaria, in stil baroc, Biserica Romano Catolica Sf. Treime, iar in fata Casa Haller, Casa Lutsch, Casa Hecht si Muzeul National Brukenthal, cu expozitii de arta. Aici au loc evenimente importante, precum Targul de Craciun, Targul de Pasti, Cibinfest sau Sibiu Jazz Festival. In Piata Mare din Sibiu mai gasiti Centrul de Informare Turistica, Souvenirs, cafenele, cat si restaurante, la tot pasul!

Turnul Sfatului face conexiunea intre Piata Mica si Piata Mare din Sibiu. Acest turn cu ceas reprezinta un adevarat simbol pentru oras, detinand o macheta a Sibiului. Turnul Sfatului ofera o priveliste de vis asupra centrului istoric!

Piața Mică din Sibiu devine tot mai populara datorita ,,caselor care te privesc,,! Piata Mica era mentionata in documente drept ,,Circulus Parvus,, datorita arhitecturii acestor case. Aici au loc diferite targuri de gastronomie si sunt organizate expozitii culturale. Aici se afla Muzeul de Farmacie si Muzeul Etnografic Sasesc.

Podul Minciunilor este o atractie turistica idilica din Sibiu! Se spune despre acest pod pietonal legendar ca se va misca daca vei minti! Povestile despre promisiuni desarte in dragoste sau negot cu inselatorii au aparut dupa construirea Podului Minciunilor, cel mai vechi pod din fonta din Romania si locul in care adevarul iese la iveala, se pare!

Catedrala Evanghelică are o arhitectura deosebita! Exteriorul este realizat in stil gotic, iar interiorul, pe alocuri, baroc. In zona mai poti descoperi Casa Altemberger si Piata Albert Huet.

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă este realizata in stil bizantin, cu fresce remarcabile! Edificiul este Catedrala Arhiepiscopiei Sibiului si a Mitropoliei Ardealului. Catedrala Sfanta Treime de la Sibiu a fost prezentata drept replica a maiestuoasei Hagia Sofia, prin eforturile Mitropolitului Andrei Saguna!

Artera pietonală Nicolae Bălcescu este un loc perfect de promenada in Sibiu. Zona este presarata cu terase si restaurante.

Asadar, Sibiu este un oras fascinant din Romania, recunoscut in Europa! Merita descoperit!

Tu ai explorat Sibiul? Care sunt atractiile turistice preferate din acest oras superb?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email