Destinatii

Schitul Ostrov, nestemata ascunsa de pe Olt

Exista o multime de obiective turistice pe Valea Oltului! Vazusem recent Manastirea Cozia, atractie culturala si religioasa de interes national, iar Cascada Lotrisor necesita mai mult timp pentru o vizita. Astfel, am hotarat sa mergem la Schitul Ostrov, nestemata ascunsa de pe Olt. Acest lacas de cult este amplasat in Calimanesti, in mijlocul insulei cu acelasi nume. De fapt, Ostrov inseamna chiar insula in limba rusa!

Schitul Ostrov sau Manastirea Ostrov din Calimanesti reprezinta un loc mirific, cu vedere la Valea Oltului. Schitul Ostrov se mai numeste Insula cu Minuni si Manastirea dintre ape!

Biserica a fost construita incepand cu anul 1520, fiind ctitorita de catre Neagoe Basarab si sotia sa, doamna Despina. Initial, aceasta biserica a fost sfintita nezugravita. Frescele manastirii au fost finalizate in 1760.

Accesul se face pe un pod peste Olt, apoi se intra in parcul de agrement. De acolo, mai sunt cativa pasi pana la Schitul Ostrov, nestemata ascunsa de pe Olt.

Intrarea este libera. Programul de vara permite vizita intre orele 7:00 si 22:00, pe cand iarna poti veni intre orele 7:00 si 20:00.

La Schitul Ostrov, esentele tari sunt pastrate in sticlute mici! In curtea manastirii a fost amenajata o gradina, iar in parcul de pe insula vei zari mai multe tipuri de plante. De asemenea, o serie de icoane pictate de la Schitul Ostrov din Calimanesti pot fi remarcate la Muzeul de Arta al Romaniei.

Locul emana multa liniste. Tocmai de aceea, am hotarat sa mergem la Schitul Ostrov, nestemata ascunsa de pe Olt! Cadrul natural este minunat, astfel incat vei simti energie divina!

Primul schit de calugarite din Tara Romaneasca si prima manastire insulara din Romania merita includerea in circuitul lacaselor de cult de pe Valea Oltului! In zona mai poti descoperi Manastirea Turnu sau Manastirea Stanisoara.

La Schitul Ostrov au fost demarate actiuni ample de restaurare. Biserica din lemn de tei si chiliile au fost refacute, dupa ce insula a fost terasata. Motivul? Antropic, bineinteles! Lucrarile hidrocentralei de pe Olt au condus la aceste modificari.

Am fost in urma cu mult timp la Schitul Ostrov si am vrut sa vad din nou acest loc! Am fost surprins placut!

Daca esti prin zona, iti recomand sa adaugi pe lista Schitul Ostrov, nestemata ascunsa de pe Olt!

Tu ai fost la Schitul Ostrov din Calimanesti? Ce locatii ai remarcat pe Valea Oltului?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email