Manastirea Namaiesti, o asezare rupestra legendara din Arges

Ce poti sa vezi pe traseul dintre Pitesti si Brasov? Multe locuri deosebite! Zona Muscelelor Argesului este plina de peisaje pitoresti, iar obiectivele turistice incep sa devina cunoscute. Langa Campulung Muscel am descoperit Manastirea Namaiesti, o asezare rupestra legendara din Arges! In apropiere vei putea zari atractii similare, precum Manastirea Corbii de Piatra sau Manastirea Cetatuia. Cu toate acestea, Manastirea Namaiesti detine o poveste speciala!

Manastirea Namaiesti, o asezare rupestra legendara din Arges

Langa Campulung Muscel am descoperit Manastirea Namaiesti, o asezare rupestra legendara din Arges! Aici se afla o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului!

Icoana se numara printre cele mai vechi din tara si din toata crestinatatea. Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ar fi fost pictata de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca. Maica Domnului i-a spus sa picteze 12 icoane, dupa numarul celor 12 Apostoli, iar cand va merge la propavaduire, sa ia icoana cu el si sa o lase unde-i va placea mai mult.

Legenda spune ca Sfantul Apostol Andrei ar fi poposit in acest locas. Sfantul Apostol Andrei a propavaduit Evanghelia lui Hristos in Dobrogea, apoi a plecat spre Dacia Superioara. Atunci, Sfantul Andrei a mers in grota prin turla pe care o putem vedea astazi la Schitul rupestru Namaiesti si a lasat icoana aici.

Ulterior, se spune ca trei ciobani ar fi innoptat la o stanca, avand acelasi vis de trei ori! In vis, Maica Domnului le-a aratat icoana zugravita dupa chipul adevarat, apoi le-a spus sa construiasca o biserica in locul in care vor gasi icoana.

Biserica manastirii Namaiesti se afla in acea pestera, alaturi de icoana facatoare de minuni! Un loc minunat si binecuvantat! De asemenea, are si o legenda impresionanta!

De fapt, Manastirea Namaiesti reprezinta o asezare rupestra legendara din Arges datorita povestii sale, insa si locatia este deosebita!

Impresii despre Manastirea Namaiesti din judetul Arges

Langa Campulung Muscel am descoperit Manastirea Namaiesti, o asezare rupestra legendara din Arges! Aceasta ar fi cea mai veche manastire de calugarite din Tara Romaneasca! De aici, poti sa admiri Muscelele Argesului.

Manastirea Namaiesti din Valea Mare Pravat are si o bogata colectie muzeala, precum obiecte de arta feudala, bisericesca si populara, cat si carti vechi romanesti. Intrarea este libera.

In zona se afla Casa lui George Toparceanu si Muzeul Automobilului Romanesc. In judetul Arges mai poti explora biserici rupestre, precum Manastirea Corbii de Piatra (aproape de Curtea de Arges) sau Manastirea Cetatuia Negru Voda (supranumita Meteora Romaniei).

Manastirea Namaiesti reprezinta o asezare rupestra legendara din Arges! Va recomand sa o descoperiti!

Tu ce manastiri rupestre ai vazut in judetul Arges? Schitul Namaiesti se afla printre acestea?


Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow by Email