Destinatii

Obiectivele turistice clasice din Brasov

Am fost in cateva randuri prin Brasov, insa, de fiecare data, toamna sau iarna. Vara am vazut doar imprejurimile sale. Cu toate acestea, indiferent de anotimp, merita sa descoperi obiectivele turistice clasice din Brasov sau sa participi la diverse evenimente. Ma voi rezuma la cartierul Schei si la Piata Sfatului din Brasov.

Obiectivele turistice clasice din Brasov

Muzeul Școala Românească se afla in cartierul Schei din Brasov. Muzeul Prima Scoala Romaneasca include Sala de clasa Anton Pann, Sala Cartea, Liceul Andrei Saguna si tiparnita diaconului Coresi.

La Muzeul Prima Scoala Romaneasca exista aproape 4 000 carti vechi si peste 30 000 documente. Bogatia culturala a acestui loc este imensa, insa trebuie sa intelegem cat de important este rolul promovarii cunoasterii istoriei!

Mai exista 4 000 exemplare de carti vechi in biblioteca bisericii Sfantul Nicolae si colectia Gimnaziului Andrei Saguna.

Sunt surse care mentioneaza 50 000 carti si artefacte la Muzeul Prima Scoala Romaneasca. Detalii despre program si tarife gasiti aici.

Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae se afla chiar langa Muzeul Prima Scoala Romaneasca. Biserica Sfantul Nicolae detine picturi murale deosebite si o importanta colectie de icoane. In 1500, constructia bisericii era finalizata, iar in 1760 a fost adaugat Turnul cu Ceas.

Aceasta biserica a fost construita de mai multi voievozi din Moldova si din Tara Romaneasca. Din Piata Unirii, accesul este facil.

Casa Sfatului reprezinta un simbol al negotului din Piata Sfatului. Aici se afla vechea Primarie, care a fost transformata in muzeu. In Casa Sfatului functioneaza expozitiile de la Muzeul Judetean de Istorie Brasov.

Biserica Neagră este considerata cea mai mare biserica dintre Viena (Domul Sfantul Stefan) si Constantinopol (Hagia Sofia). Am remarcat portalurile din lemn masiv si cel mai mare clopot din tara! Informatii suplimentare despre program si tarife gasiti aici.

Merita sa vezi obiectivele turistice clasice din Brasov!

Impresii despre Brasov

Indiferent de sezon, Brasovul merita sa fie descoperit. Prima impresie: liber peste tot, fata de alti ani in care il gaseam plin de turisti!

Am inceput din Schei, cu Biserica Sf. Nicolae și Prima Școala Romaneasca, unde se afla un muzeu foarte interesant, care merita o atenție deosebita. Sper sincer sa ramana deschis, deoarece locul acesta reprezinta leagănul educatiei natiunii noastre si detine o serie de manuscrise si artefacte rare!

Ulterior, am facut un popas in Piata Sfatului. Casa Sfatului si Biserica Neagra sunt atractiile turistice care fac parte din turul clasic, pe care le stie toata lumea!

Merita sa vezi obiectivele turistice clasice din Brasov!

Am preferat sa fac un rezumat, deoarece am scris un material complex despre Brasov in urma cu ceva timp. Consider ca targurile realizate cu ocazia sarbatorilor de iarna reprezinta un motiv prielnic pentru a vizita orasele medievale din Transilvania!

Tu ce obiective turistice clasice ai vazut in Brasov?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email