Destinatii

Domeniul Golesti, locul care gazduieste Muzeul Viticulturii si Pomiculturii

Anul acesta mi-am propus sa descopar Romania! Bine, o parte din ea! Am explorat inclusiv imprejurimile Pitestiului. Daca te deplasezi pe Autostrada Bucuresti- Pitesti (A1), vei sari peste cateva obiective turistice foarte interesante din Muntenia. In cazul in care alegi ruta veche, si anume drumul national care conecteaza aceste orase (numit DN7), vei gasi indicatoare care te ghideaza catre conace. Domeniul Golesti este locul care gazduieste Muzeul Viticulturii si Pomiculturii. La Muzeul sau la Domeniul Golesti se afla Conacul Golestilor, care detine o istorie foarte bogata!

Domeniul Golesti, locul care gazduieste Muzeul Viticulturii si Pomiculturii

Domeniul Golesti- Scurt istoric

 • Familia Golescu a ridicat Vechiul Palat Regal din Bucuresti si a reformat invatamantul din Tara Romaneasca.
 • Stefan, Nicolae, Radu si Alexandru Golescu au influentat isoria tarii si au facut eforturi pentru modernizarea statului roman.
 • Boierii Golesti au deschis aici Scoala Obsteasca Sateasca, unde se predau citirea, scrierea, elemente de gramatica, elemente de aritmetica, algebra si de geometrie, geografie, istorie, religie, mitologie, logica, muzica, filosofie, poetica, morala si activitati practice. Aici au predat si personalitati ale invatamantului romanesc, precum Ion H. Radulescu sau Aaron Florian.
 • Conacul familiei Golescu a fost construit in 1640 de Stroe Leurdeanu si sotia sa, Vișa din Golesti, cat si de meșterul Stoica. In 1646, Stroe Leurdeanu a construit biserica din fata Muzeului Golesti. Camerele Golestilor si sala regelui Carol ascund o istorie foarte bogata! Eleganta si rafinamentul sunt definite de mobilierul traditional, costumele de epoca, scarile din lemn masiv de stejar si colectiile muzeului. Aici gasesti informatii despre conac.

Domeniul Golesti- Atractii

Principalele atractii ale Muzeului Golesti sunt:

 • Conacul familiei Golescu: Salonul de Oaspeti, Camera de lucru a fratilor Golesti, Camera Zinca Golescu, Camera familiei Davila, Camera Orientala si Salonul de Iarna.
 • Foisorul
 • Zidurile
 • Baia turceasca
 • Scoala Obsteasca Sateasca
 • Sectia Istorie de la Muzeul Golesti
 • Sectia Etnografie de la Muzeul Golesti
 • Parcul
 • Centrul de echitatie
 • Muzeul Viticulturii si Pomiculturii de la Domeniul Golesti: gospodarii pomicole, gospodarii viticole, Conacul de la Curtisoara, Hanul din Pasesti.

Aici gasesti detalii despre harta Muzeului Golesti.

Domeniul Golesti- Activitati

Domeniul Golesti este locul care gazduieste Muzeul Viticulturii si Pomiculturii. La Domeniul Golesti ai posibilitatea practicarii mai multor activitati, precum vizitarea conacului, vizitarea Muzeului Viticulturii si Pomiculturii, tiroliana, echitatie, ateliere de creatie, plimbare prin parc, plimbare cu trasura, sedinte foto, serbari scolare sau popice.

De asemenea, Domeniul Golesti detine loc de joaca si terasa.

Informatii despre activitatile pe care le poti practica la Muzeul Golesti gasesti aici.

Domeniul Golesti- Tarife

La Muzeul Golesti, biletul include atat vizita la conac, cat si vizitarea Muzeului Viticulturii si Pomiculturii.

Detalii despre tarife gasesti aici.

Impresii despre Muzeul Viticulturii si Pomiculturii

Domeniul Golesti este locul care gazduieste Muzeul Viticulturii si Pomiculturii. Va recomand sa il vizitati vara, in mod special! Si iarna este frumos, insa vara aveti mai multe activitati la dispozitie, deoarece Muzeul Viticulturii si Pomiculturii este un muzeu in aer liber.

Il putem compara cu un muzeu al satului, deoarece detine gospodarii din mai multe zone etnografice ale Romaniei.

Am remarcat Biserica din Cotmeana, gospodariile pomicole si viticole din Muntenia (ex: Stefanesti, Valenii de Munte) si Oltenia (ex: Isverna, Dragasani).

Domeniul este imens! Cuprinde inclusiv Hanul din Posesti, gospodarii de pe Valea Ariesului, din zona Hategului, Transilvania sau Moldova, Moara sau Conacul din Curtisoara.

De remarcat este si Biserica Golestilor, situata langa intrarea de la Muzeul Golesti.

Orasul Stefanesti poate deveni o destinatie turistica importanta din Romania, tinand cont de conacele pe care le detine.

Muzeul Golesti este un obiectiv turistic complex si potrivit pentru toata lumea, deoarece ai ocazia sa practici o multime de activitati interesante. Relaxarea si vizitele reprezinta un mix perfect pentru o excursie in judetul Arges!

Tu ce conace ai vizitat in Romania? Este si Muzeul Golesti pe lista?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email