Destinatii

Manastirea Prislop, un important loc de pelerinaj din Romania!

Am ales ca destinatie zona Hategului deoarece este plina de locuri binecuvantate si de oameni primitori. Aici, in Silvasu de Sus, predomina linistea si pacea, iar Manastirea Prislop reprezinta un important loc de pelerinaj din Romania! La Manastirea Sf. Ioan Teologul, staret a fost Arsenie Boca, acesta fiind numit si Sfantul Ardealului. Dupa intalnirea cu un foarte bun prieten din regiune, am pornit catre Manastirea Prislop. Tocmai ce se domolise ploaia si era destul de liber!

Manastirea Prislop reprezinta un important loc de pelerinaj din Romania! Se spune ca ar fi fost ctitorita de Sfantul Nicodim de la Manastirea Tismana.

Ulterior, in 1564, Domnita Zamfira, fiica lui Moise Voda din Tara Romaneasca, a zidit lacasul, deoarece nu avea drept la ctitorire in cadrul manastirii de barbati.

La Manastirea Prislop se afla Chilia lui Arsenie Boca si Pestera Sfantului Ioan Teologul. Dificultate medie!

Lacase de cult care fac referire la Arsenie Boca: Manastirea Sambata de Sus, Manastirea Draganescu.

In 1948, Sfantul Ardealului a fost transferat de la Manastirea Sambata de Sus. Acolo mai poti vizita Izvorul Arsenie Boca si Lacul Sambata de Sus.

Foarte aproape de Bucuresti, vei putea remarca un loc special, unde vei gasi picturi ale Parintelui Arsenie Boca de la Manastirea Draganescu. Mai exact, langa Mihailesti!

Cazarea din Hateg: recomand Casa Mirandre, o vila cocheta din centrul orasului, care ofera servicii excelente! Scorul demonstreaza acest lucru! Curatenie luna si gazde primitoare! Si tarifele sunt mai mult decat rezonabile!

Din Hateg, poti ajunge usor si la Castelul Huniazilor.

Well, zona este plina de obiective turistice deosebite!

Harta cu atractii din zona Hateg: Biserica Sf. Nicolae Densus, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Cascada Lolaia, Sarmizegetusa Regia, Rezervatia Zimbrilor de la Hateg, Cetatea Malaiesti, Cetatea Colt, Manastirea Colt.

De aici, poti face un popas in Santmaria Orlea: Biserica Reformata a Cnezilor Candea. Ar fi printre cele mai vechi biserici din spatiul romanesc si detine cateva picturi murale valoroase. Din pacate, era inchisa la ora aceea.

Voi scrie pe larg despre aceasta zona, in primavara!

Tu ce locuri ai vizitat in Hunedoara?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email