Destinatii

Manastirea Polovragi, poarta de intrare in Cheile Oltetului, catre Pestera Polovragi

Nordul Olteniei este plin de obiective turistice deosebite! Manastirea Polovragi reprezinta poarta de intrare in Cheile Oltetului, catre Pestera Polovragi. Aflam si noi cateva aspecte interesante despre aceasta zona din Gorj, care merita descoperita!

Manastirea Polovragi a fost ctitorita de catre Radu Comisu si Patru Spataru, cu mai bine de 500 ani in urma.

Manastirea Polovragi se afla undeva la 700 metri altitudine, la poalele Muntelui Piatra Polovragilor din grupa Muntilor Parang, aproape de Cheile Oltetului si de Pestera Polovragi.

Stilul arhitectural este cel bizantin. Manastirea detine cateva fresce impresionante, iar langa aceasta poti zari Biserica Sf. Nicolae si chiliile de la Polovragi.

Manastirea Polovragi reprezinta poarta de intrare in Cheile Oltetului, catre Pestera Polovragi. Manastirea Polovragi reprezinta un mix intre Manastirea Cozia si Manastirea Hurezi. Este o opinie personala.

Mergand pe drumul forestier de langa manastire, vei ajunge la Cheile Oltetului. Peisajul este superb! Aici, Oltetul a colectat toata apa din stancile calcaroase, cheile fiind asemanate cu un canion ingust! Astfel, in Cheile Oltetului au fost generate fenomenele endocarstice, reliefate prin pesteri, cat si fenomenele exocarstice, reprezentate de ponoare, izbucuri si vai seci.

Aici, in Cheile Oltetului, se afla Pestera Polovragi, loc de refugiu atat pentru daci, cat si pentru calugarul Pahomie. Nu am intrat, deoarece era aglomerat si aveam multe obiective turistice din zona pe lista. Cu alta ocazie!

Se spune ca numele localitatii provine de la polovraga, o planta straveche folosita de poporul dac pentru diverse trebuinte.

De asemenea, Pestera Muierilor se afla aproape si merita descoperita! Si Targu Jiu, bineinteles!

Despre acestea voi scrie cateva articole separate, deoarece vorbim despre tururi diferite. Totusi, poti sa adaptezi traseele dupa bunul tau plac!

Asadar, pot spune ca Nordul Olteniei este plin de atractii!

Tu ce locuri din Gorj ai vizitat?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email