Destinatii

Pestera Ghetarul Scarisoara, cel mai spectaculos fenomen glaciar subteran din Romania!

Se spune ca locurile frumoase sunt greu accesibile. Partial adevarat! Acelasi lucru se aplica si in cazul Pesterii Ghetarul de la Scarisoara, unde trebuie sa ai o pregatire fizica medie, avand mult de coborat, de urcat si este necesar sa fii echipat cu haine groase, cat si cu un aparat foto! Apusenii reprezinta o destinatie presarata cu locuri deosebite, iar in localitatea Garda de Sus poti explora Pestera Ghetarul Scarisoara, cel mai spectaculos fenomen glaciar subteran din Romania! O zona pitoreasca, unde geografia isi infatiseaza misterele!

Pestera Ghetarul Scarisoara, cel mai spectaculos fenomen glaciar subteran din Romania!

Am tot scris despre destinatiile turistice din Apuseni, insa am in sertar o serie de articole despre minunatiile sale. Aceste fenomene carstice sunt incredibile!

Poti explora Pestera Ghetarul Scarisoara. Vorbim despre cel mai spectaculos fenomen glaciar subteran din Romania! Pe buna dreptate!

Dupa observatiile stiintifice ale geologului Karl Peters si elaborarea hartii de catre geograful Adolf Schmidl, a urmat un studiu al lui Emil Racovita, vestitul speolog care a facut cercetari despre Ghetarul Scarisoara. Au fost realizate si cateva expeditii aici. Un domn, pe nume Pop, descopera Rezervatia Mica si Rezervatia Mare si le exploreaza. Se poate intra numai in scopuri stiintifice acolo!

Pestera Ghetarul Scarisoara a fost declarata Monument al Naturii in Romania! Va explic motivul, imediat! Pestera Ghetarul Scarisoara are o lungime de 700 m si o diferenta de nivel de 100 m. Aici se spune ca ar exista cel mai mare bloc subteran de gheata din lume!

De asemenea, accesul se face prin avenul de 48 m adancime si 60 m in laterale. De aici, se poate vizita Sala Mare, unde gasesti cantonat si formatiuni de gheata deosebite. Aceasta este prelungita de Biserica, sala cea mai spectaculoasa a pesterii.

Tarife: undeva la 12 RON/ adulti si 10 RON/ studenti.

Impresii despre Ghetarul Scarisoara

Au fost facute renovari la calea de acces. Au renuntat la scarile de lemn, treptele au fost modernizate, iar acum pestera este deschisa turistilor. Exista locuri pentru popas si belvedere.

Nu este usor, insa merita! Necesita ceva efort depus si trebuie sa mentionez diferentele de temperatura destul de mari. Cu toate acestea, Ghetarul Scarisoara reprezinta un adevarat fenomen al naturii!

Timpul de vizitare este contorizat, astfel ca se acorda 15 minute pentru preluarea turistilor, 15 minute pentru coborare, 15 minute cu scopul de a explora pestera si 15 minute la urcare. Sa va luati haine groase, este rece mereu acolo!

Asadar, in localitatea Garda de Sus poti explora Pestera Ghetarul Scarisoara, cel mai spectaculos fenomen glaciar subteran din Romania! Apusenii ascund o multime de locuri minunate!

Esti pasionat de geografie? Daca da, viziteaza Ghetarul Scarisoara!


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email