Destinatii

Merita sa vizitezi Muzeul Aurului din Brad?

Hunedoara dispune de o bogatie naturala si culturala deosebita. De la manastiri pana la situri arheologice, cascade si lacuri pana la castele, cetati, biserici si muzee! Printre acestea am remarcat si Muzeul Aurului din Brad. Vreau sa iti spun cateva lucruri despre el. In fond, merita sa vizitezi Muzeul Aurului din Brad?

Inainte de a vizita Muzeul Aurului din Brad, am facut un popas prin oras. Frumos amenajat! Umbrelutele colorate si bujorii din centru completau imaginea pe care trebuia sa o creionez.

Colectia mineralogica din Brad sau Muzeul Aurului din Brad reprezinta un adevarat tezaur pentru tara noastra!

Muzeul Aurului din Brad a fost deschis in 1912 si detine exponate deosebite, pe care nu le vei gasi in alte locuri din Romania sau din Europa! Un geolog a adus aici mai multe exemplare din aur natural, originare din Muntii Metaliferi.

Astazi, colectia inregistreaza 1310 exponate din aur din mai multe mine din tara si din lume. Nu a fost necesara prelucrarea acestor comori remarcabile!

Colectia cuprinde obiecte arheologice din zona, aur in diverse combinatii naturale cu diferite zacaminte, exponate stiintifice, harti geologice, unelte folosite la prelucrarea minereului aurifer si zacaminte din zona.

Geo Bogza spunea ca ,,exista mult aur in Muntii Apuseni.,, Marele geograf identificase la acest muzeu imensa bogatie a tarii noastre: ,,in aur si in oameni de aur!,,

Exista si cateva denumiri interesante ale exponatelor de la Muzeul Aurului din Brad, precum: Feriga, Balerina, Harta Romaniei sau Ursul Fram.

Asadar, merita sa descoperi stralucirea aurului!

De asemenea, merita sa intelegi cat de bogata este tara noastra!

Merita sa afli curiozitati despre comorile Romaniei!

Merita sa vizitezi Muzeul Aurului din Brad!

Din cauza aglomeratiei, programul prevazut de agentie a fost schimbat. Trebuia sa mergem la Moara de apa de la Rosia, apoi la Cetatea Devei.

Cu toate acestea, am redescoperit Pestera Ursilor, apoi a fost facuta o modificare ce ne-a permis sa intram la Castelul Huniazilor.

Din acest motiv, ne-am deplasat din nou catre Brad, pentru vizita la Muzeul Aurului. De aici, am pornit catre zona Hateg, presarata cu locuri minunate!

Tu ce muzee ai remarcat in judetul Hunedoara? Se afla si Muzeul Aurului Brad printre acestea?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email